| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nascar Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 12:05 Заглавие: Сив фон при печатане с лазерен принтер !? |
|
|
Здравейте
Имам два лазерни принтера - HP 5L и Brother HL-6V.
И при двата, в различни периоди от време се появява един и същ дефект (включително и при тест страницата без връзка с PC).
Дефектът се състои в това, че се появява сив вертикален фон, на част от листа. А буквите са фокусирани и плътни.
Дефекта не се поправя и след почистване на барабана.
Някой път е вертикална ивица широка 2-3 см, а някой път заема повече от половината лист.
Моля, ако някой знае на какво се дължи проблема и как да го избегна, да ме посъветва какво да направя.
Благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jovany Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 13:43 Заглавие: |
|
|
При НР-то мисля че проблема ти е в касета. Ако е зареждана повече от 2 пъти или вземай нова или смяна на барабан и нож.
По добре не пипай барабана и не го чисти защото влошаваш нещата по този начин.
За Brother не мога да ти кажа нищо за съжаление ... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 13:51 Заглавие: |
|
|
| Доколкото знам в тонер касетата има нещо като гумена стъргалка /забравил съм точния термин/, която отстранява излишния тонер от листа. С течение на времето тя се втвърдява и не си върши работата както трябва. За проба може да пуснеш да се печата празна страница - ако излизат такива линии, най-вероятно това е проблема. Не знам как се възстановява, по принцип фирмите, които правят презареждане на тонер касети решават по някакъв начин проблема. От къде си? |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 22:11 Заглавие: |
|
|
Бих ти препоръчал,отвори и внимателно извади касетата-на който и да е от двата пр.-след което я разклати по хоризонтала,няколко пъти.Вдигни капачето на барабана и огледай повърхноста му-трябва да е гладка без видимо дълбоки надрасквания,ако се виждат много тънки драскотини-причинени от преминалата хартия,равномерни по целия барабан-то барабана е добър.Препоръчително е тонер касета да не се презарежда повече от 3 пъти !Пусни копие и дано всичко е наред.Разтръскването разпределя по равномерно тонера в обема на касетата
С поздрави hshop ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 9:52 Заглавие: |
|
|
| Ами баш в "стъргалката" ми се струва и на мен, че е проблема - демек нов почистващ нож. Другия проблем е, може би, много стар барабан. |
|
|
 |
rudi Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 9:48 Заглавие: triabva da si reciklira6 kasetata |
|
|
| triabva da si reciklira6 kasetata. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 9:50 Заглавие: triabva da si reciklira6 kasetata. |
|
|
| prepora4vam ti firma SATORI namira se do pirogov na 50m sled MO2 |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 11:14 Заглавие: |
|
|
тея НР май имаха проблеми със високото напрежение - прехвърчат малки искри и се появяват тея петна... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|