Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Видеокамера CANON E60
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 14:12    Заглавие: Видеокамера CANON E60 Отговорете с цитат

Проблема е следния .Механика възпроизвеждане от касета направена на друга камера всичко е ОК.При снимане в нормално осветена стая във визора се вижда бял екран, ако изляза на слънчева светлина и снимам контрастни изображения се вижда с много намален контраст линията между тъмните и светлите предмети и то тези които са на 1 метър от обектива.Някои може ли да ме насочи в коя посока да работя ,прилича на изтощен обектив Sad и изобщо има ли нещо такова в камерите?
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега ако визьора не е LSD представлява миниятурен кинескоп.Ако всички напрежения около него са наред и има нормален вдео сигнал значи ,че просто е изтощен.Имах преди две три години подобен случаи исе оправи с подмяна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Визора е наред като пусна касета картината е перфектна проблема е при снимане нещо с обектива.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:50    Заглавие: Видео камера Canon Отговорете с цитат

Извиняваи колега не съм чел внимателно.Чипа които е в обектива също се изтощава.Става така ако е бил изложен дълго на силна светлина или е дълго експлатиран.Според мен това което може да се направи е да серазглоби обектива ида се почисти оптиката и чипа. ПОдмяната му не знам дали е икономически оправдана.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Очаквах да бъде нещо такова .Но се съмнявам че от почистване ще се оправи ако не съм прав опровергайте ме.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Не казвам че ще се оправи а какво е възможно.Разбирам ,че е много трудоемко но ако повърхноста на чипа е силно замърсена тогава има смисъл.Незнам в каква среда е била тази камера.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Камерата е като нова вътре е съвсем чиста .Много лесно се разглоби за разлика от другите камери .С духалката обдухах малките електролити около обектива наблюдавайки през визора дали малко няма да се подобри картината но не ще .Съмнява ме да е замърсена защото под капаците където може да влезе прах няма и една прашинка.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега. лесният начин го знаем всички : т.е.подмяна на чипа и модули след него от същият модел.Но си мисля друго, ако достъпа етолкова лесен дали някои не е въртял тримери или сърцевини.Имало е подобни случаи.За съжаление не съм запознат добре точно с този модел и се въздържам от категорично мнение.Рискувам да да дам грешна посока на ремонта и подхода към него.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Камерата пристига от чужбина и никои не може да каже нищо за нея.Около платката на обектива имаше едно болче което беше лакирано и явно си личеше че е развивано .Прилича ми на културно пипане но знае ли човек.В понеделник ще помислим отново по въпроса.
yosko_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

лрегледай за протекли електролити, предполагам че има такива вече.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети