| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:29 Заглавие: A68 PHILIPS |
|
|
Имам телевизор с такъв кинескоп в момента работи перфектно. Знае ли някои каква е причината да мрат тези кинескопи.Има ли начин да го защитя докато е здрав , не ми се ще някои ден да умре.Тв е 100 херцов Филипс PIP ако това има значение. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:38 Заглавие: |
|
|
Единствения начин е да не го гледаш Калпави са вероятно от поевтиняване на материали и ненастроени добре машини (правени някъде от хора с ниска квалификация).Аз имам един такъв паметник на който на синия цвят просто се откачил катода от извода...  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Единствения начин е да не го гледаш Калпави са вероятно от поевтиняване на материали и ненастроени добре машини (правени някъде от хора с ниска квалификация).Аз имам един такъв паметник на който на синия цвят просто се откачил катода от извода...  |
Или докато го гледа да се моли да не се развали
Сега сериозно: Нищо не можеш да направиш, каквото му е писано - това ще стане. По мое лично мнение повечето 29 инчови кинескопи са калпави, не само на Филипс. Ако това би те успокоило, ще ти кажа, че все пак не всички дефектират. Не трябва да се кахъриш много, ако кинескопа на телевизора ти "умре", тука сме толкова много колеги, все ще намерим един кинескоп за теб
Гледай си спокойно телевизора, пък ако му стане нещо - тогава ще мислим. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
Вчера борих панасоник с такъв philips.Едвам с оделяне от маса на топлото се пооправи .Колкото и да ги плюем те са работили по 10 години.Видеоколорите май са по-стабилни ,но това е мое мнение.Наскоро си пупих нов 29 ", ако и той изкара 10 год. с този LG-PHILIPS ще е радост.  |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:10 Заглавие: |
|
|
по повод 29'' philips кинескоп имаше доста статии по руските форуми и
извода беше не си копувай 29'' philips. имах доста 29'' toshibi от англия с кинескоп philips и половината бяха с изтощен син катод. може да намалиш леко отоплението може и да удължиш живота му. поне на моя засега дава ефект |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:55 Заглавие: |
|
|
Това с намаляване на отплението и аз го имам на ум но исках да чуя и други мнения.Благодаря. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 10:29 Заглавие: |
|
|
Тук не съм съгласен.По старите дебели книги за лампите пише (кинескопа е също лампа),че ако се работи с по ниско отпление,не се достига емисионната температура на електроноизлъчващите окиси на катода,образуват се тежки йони,които "отравят" катода и неговата емисия рязко пада.Съветвам те да не робуваш на техниката,изстискай високото качество докато работи,после ще си намериш някой "Телефункен" с кинескоп "Еуроколор" (най здравите кинескопи според мен) и пак ще си гледаш  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 10:41 Заглавие: |
|
|
| Навремето имаше едни SABA отоплението на които бяха с постоянно напрежение,и когато TV-то беше в st.by отоплението се подгряваше с по ниско напрежение,не съм сигурен че целта беше запазване на кинескопа но просто друго обяснение не съм намирал. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 10:51 Заглавие: |
|
|
Наистина е така,но тогава анода не е захранен и тия явления които споменах вероятно не се появяват.....  |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 11:43 Заглавие: |
|
|
| Нищо не може да ги предпази,решат ли да се скапят-спасение няма.Бамзе-не са длъжни да са на 10 години-повечето 29ки Филипс които са се скапали се скават дори много преди десетата-аз съм виждал и на първата,и на вторато година скапани-нови та нови.Като цяло Белгийските са маалко по-здрави от Френските.Занижаването на отоплението е полезно за вече разболели се кинескопи.Когато съм провал да занижа при здрав-винаги се е налагало да се качи за сметка на това UG2 ,а оттам се измества работната точка на кинескопа към по-лошо-така че според мене не е за препоръчване,ако кинескопа е здрав да се бута отоплението.Е разбира се може да го бутнеш съвсем малко и съвсем символично,така че да не се усети в емисията-но пък тогава и профилактичния ефект ще е почти нулев-дали ще се скапва при 1100градуса или при 1050 градуса-мисля че не е от особена разлика.Единственото с което самия ти можеш да го предпазиш е избягването на дори и минимални механични сътресения-носене,местене и т.н. на телевизора. |
|
|
 |
|