| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 12:09 Заглавие: Sharp 70CS03S - развивка. |
|
|
Колеги донесоха ми този ТВ от някакъв майстор,който не е можал да се справи с проблема.Видеопроцесора му е TDA8375AH.Захранване има,заработва нормално,но няма развивка и след 5-6сек. захр. изключва.Захранващите напрежения на TDA8375AH нормални,но импулси към високото няма.Нямам опит с този процесор,та затова исках да попитам дали ГХО се блокира от нещо друго или е заминала интегралната схема.А пък и монтажа е един усложнен...,всичко е SMD. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 12:45 Заглавие: |
|
|
| На този ако му викаш сложен монтаж.Доста често дефектира TDA8375AH. и точно H out.Процесора я пуска и ако не тръгне всичко нормално гаси захранването.Изхода откачен ли го мериш? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 13:41 Заглавие: |
|
|
Разкачена е веригата към драйверния транзистор,постоянотоковото U към H out си е 8V и няма импулси.Забелязах,че липсват крайните тр-ри на единия канал на звука,а на другия канал единия краен е сцепен и нагорял.
Значи и аз взех да се съмнявам в интегралната схема,но съществува риск при смяната,малко е скъпичка,да се окаже,че има доста съпътстващи повреди.Както се казва може здраво да го е бил тока. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 15:03 Заглавие: |
|
|
| На този телевизор крайното на звука работи в клас D,като май генератора е един за двата канала,ако спре и фърчат транзистори.Имал съм там пробил керамичен кондензатор SMD 100nF.... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 15:14 Заглавие: |
|
|
ако няма импулс на идхода на чипа и е захранен-значи самия чип е пляснал-много често "ивление" за тия Шарпове.Иначе правят проблеми по драйверното стъпало-направено е с един малък смд-транзистор и не тръгват със всякакъв краен на редовата-иска си оригиналния.Аз слагам къвто имам BUH (примерно 515,517,1015) и си бачкат без проблеми _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 15:24 Заглавие: |
|
|
| По скоро драйвера е проблем аз ги заменях със ZTX1051,след това тръгва с пвечето BU.Кондензатора върху който се изработват минус 10 волта за емитера на драйвера задължително се сменя,ако подсъхне 10 % няма старт,най странното е че неможе и да се сложи по голяма стойност,пак не стартира....разбита се тези операции след като дойде импулса от TDA... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 20:34 Заглавие: |
|
|
Благодаря колеги,за изчерпателната информация.Клиента ми го завеща и пое към Техномаркета.Остава да го сборя за собствено удовлетворение.
Успех на всички! _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 21:51 Заглавие: |
|
|
Колега факир съм на тия Шарпове Само за 10 минути ги разкулачвам кутиите в гюма шаситата ги пращам на колеги / едно на Весо в Ботевград другото на един колега от София /и за мен си оставя за спомен говорителите  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 15, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
Не бе не го плаши колегата-такива Шарпове съм правил стотици и не се сещам да има кой знае колко закучили се нестанали-стават си както и всички други телевизори,но е малко повечко мъчението. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|