| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 18:59 Заглавие: LG Flatron 775 Ft не се запуска |
|
|
Здравейте . Имам един монитор LG FLATRON Moдел FB 775 C-EP 17''.
Проблемът му е следния :
При вкл. индикаторът мига зелено , в такт с миганията щтрака едно реле до ТХОто. Премерих всички елементи около ТХО . Здрави са .
Когато изключа захр. напр . на ХО 55V щтраканията спират и всички останали напрежения са нормални . Индикаторът свети зелено .
Това ме навява на мисълта че може би е пресъхнал анодния кондензатор на ТХО и затова не вдига високо и релето щтрака.Незнам обаче на кое краче е та да го замеря.
Колеги , ако можете помогнете . Приемам всякакви идеи и мнения...  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 19:21 Заглавие: |
|
|
| модела на тхото какъв е ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 8:02 Заглавие: |
|
|
6174Z-1044A
BA17JA16A
Toва пише на корпуса ... _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 19:53 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти за схемата , но тя едва ли ще ми помогне да си оправя ТХОто . Разбрах как се мери анодния кондензатор . За всички които не знаят ще напиша . Мултицета се поставя на 200М ома и се мери на високоволтовия накрайник на ТХО и маса . Ако всичко е наред не трябва да показва нищо(безкрайно съпротивление). При мен обаче показа 1.7 М ома , което значи , че анодния кондензатор е пресъхнал и окъсява на маса .
Четох в един руски форум , че се дупчело с бургия , правело се и се заливало , но нямам необходимите пособия да го направя . Оправя ме само смяна на ТХО . Но дори да намеря такова , като си помисля колко би струвало , тръпки ме побиват. Добре че монитора не ми е спешен та ще си чакам да ми изпадне нещо по-изгодно .  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 22:46 Заглавие: |
|
|
| като ти гледам тхото да сложничко е имаш близо до кондензатора съпротивление и други джаджи ама и без това тхото за друго нищо не става пробвай |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 8:36 Заглавие: |
|
|
А външно не може ли да се постови . На изводи GR и GC нямаш нищо /по схема/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:38 Заглавие: |
|
|
Май не може . Как ще отиде към анода , пък и ще ми трябва кондензатор на 30kv или 2 на 15kv последователно свързани можело да се сложат. Само че този вградения нали все някак трябва да се махне за да не окъсява !!! Иначе си прав . Нищо не ми пречи да пробвам ... Благодаря ти за идеята .  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:47 Заглавие: |
|
|
Като гледам схемата трябва да изолираш извод 11 GP GC ??? а това ще рече да го(ги) отрежеш на нула и да просвредлиш на дълбочина поне 5 милиметра.После го почистваш с корселин и след като изсъхне го намазваш ама яко та да има и отстрани и отвън със червен високотемпературен силикон.И едно уточнение този кондензатор пробива а не прекъсва Проба най рано след 24 часа.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 15:20 Заглавие: |
|
|
Навих се . Ще го дупча . Първо ще пробвам да го запоя външно , ако не стане - дупча . Само че някой може ли да ми каже от къде мога да купя такъв кондензатор на 30kv или поне 2 по 15 . Знам много магазини за резервни части в София , на три от тях имам телефоните , обадих им се , а те ми казаха че такова чудо на 30kv нямат !?!
А високотемпературен силикон откъде ?...  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
|