|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Avtomontior Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:48 Заглавие: TV TUNER за PC , проблем с SOUND SYSTEM D/K |
|
|
Здравейте,
наскоро взех един TV TUNER за PC ,и като цяло съм доволен от него, но явно няма поддръжка на SOUND SYSTEM D/K и логично ефирните телевизии BTV, KANAL 1 ,NOVA и т.н. са с проблемен звук.Чудя се как да коригирам отклонението от 1 MHZ. Отворих капачето на тунера, и в него намерих филтрите които пропускат честотите.Лошото е че има 3 филтърчета,2 които са 5.5 mhz-ови, и се различават по надписа накрая, единия е 5.5H , а другия 5.5B.И един който е 6mhz-ов.Въпроса ми е мога ли да коригирам проблема подменяйки някой от тези фитри с 6.5mhz-ов ,или трябва да добавя цяла платчица звук.Това с добавянето не съм го правил,и ще е трудна интервенция,понеже е тесничко под капачето и трудно се запоява.Ако мога да мина само с подмяна на филтърчета ще е много добре.Виждал съм да ги подменят на тунер PINNCALE , но беше отдавна и не помня дали беше точно така реализиран.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 22:15 Заглавие: |
|
|
като смениш филтрите задавал ли си си въпроса какво ще стане с 5.5Mhz звук и дали няма да прецакаш цялата платка като вземеш да ръчкаш из нея обкновенно след такива интервенции идват в сервиза и аз ги бракувам а ако е купувана от тука повечето имат звук _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 0:50 Заглавие: |
|
|
И аз си мислех скоро да пусна подобна тема. Тунера е F11256 Mk2/PH на Филипс с TDA9800T. D/K е и няма място за цяла платка звук . |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 3:15 Заглавие: |
|
|
Според мен всичко е въпрос на драйвери,или някоя тънкост при настройката.Имам Jetway Magic TV-PVR,и чак след доста ръчкане успях да изкарам всички системи.Пробвай да преинсталираш драйверите,някъде пита за country,или нещо подобно.
Успех! _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 7:42 Заглавие: |
|
|
| Хора не пипайте в тунерите си ,ами вижте програмно как да се оправите,мисля че се избираше страна от менютата ,не знам май с Полша работеше ,ще питам сина ми ,той има същите проблеми с ТВ тунера и чак като избра подходящата страна се оправиха нещата. |
|
|
 |
Avtomontior Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 8:12 Заглавие: :) |
|
|
Не може програмно, ако можеше да съм го направил.Просто по спецификация тунера не поддържа D/K.Затова се чудя какво да правя, да не говорим че е супер куче марка, и няма кой софтуер да го познае читаво и да ми позволи каквито и да било подробни интервенции.Утре го давам на един приятел да го пробва при него.Той е на друг кабелен оператор, те май са си коригирали честотите, ако всичко е 6 опитите с D/K отпадат , и отивам да си сменям доставчика Но дотогава приемам всякакви идеи .
Пробвал съм всички прогеами, като почнеш TVR, FLY2000TV,CHRIS TV, DSCALER , абе всичко за което се сетите, просто проблема си е хардуерен. |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:15 Заглавие: |
|
|
| Слагай платка звук . Преди време ми донесоха една от Англия смених кварца с 5.5mhz a za 6.5 сложих платка звук и още си работи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 11:50 Заглавие: |
|
|
| няма никви проблеми-къдет не става софтуерно слагаш приставка звук и си готов. |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 14:29 Заглавие: |
|
|
И при мене е фабрично на 5.5МХз, ама приставката няма къде да я навра, а не върви да я забода да виси отстрани. Тунера е световно неизвестен и е с VPX3214 - никакъв съпорт няма. Освен това е и със видеокарта на него (т.е. тунера е на видеокартата, ама айде ) Съвсем пръчкава история. Някъде да продават по-фини приставки? |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 14:40 Заглавие: Re: :) |
|
|
| Avtomontior написа: | Не може програмно, ако можеше да съм го направил.Просто по спецификация тунера не поддържа D/K.Затова се чудя какво да правя, да не говорим че е супер куче марка, и няма кой софтуер да го познае читаво и да ми позволи каквито и да било подробни интервенции.Утре го давам на един приятел да го пробва при него.Той е на друг кабелен оператор, те май са си коригирали честотите, ако всичко е 6 опитите с D/K отпадат , и отивам да си сменям доставчика Но дотогава приемам всякакви идеи .
Пробвал съм всички прогеами, като почнеш TVR, FLY2000TV,CHRIS TV, DSCALER , абе всичко за което се сетите, просто проблема си е хардуерен. |
сложи паралелно на тия 5,5 по един 6,5 мхц кварц и тряя да стане  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|