Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет относно кутия за светодиоден часовник

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 13, 2006 22:04    Заглавие: Съвет относно кутия за светодиоден часовник Отговорете с цитат

Здравейте,

преди време писах в какво да ецвам голяма платка - 20х30 см. Направих си нещо като аквариум от плексиглас и силикон (20х32х5). Платката се ецна екстра. На нея съм сложил около 228 свето диода - 114 зелени и 114 червени - 8 седем сегментни цифри с по четири диода на сегмент. Идеята е да се забелязва от по-далече. PIC-а, който ги управлява работи и след още малко екстри програмата ще е напълно готова. За сега работи и се опря до кутията. Тука идва и молбата ми за съвет за кутия. Диодите са кристални и се виждат добре ако се гледат относително централно. На първо четене с бял плексиглас 2мм, който ми попадна за лицевата страна, светлината се разсейва добре и ъгъла на видимост се разширява достатъчно.
Първото ми питане е дали се намира друг материал който да е тъмен (например черен) и прозрачен. Дали има такъв плексиглас?

Второто ми питане е доста по общо, но може би и на други би им било интересно. Какви са различните видове пластмаси и какви са предимствата / недостатъците им, който могат да се използват (сте използвали) за кутии? Може ли да препоръчате инструкции, инструменти и т.н. за обработката им и направата на кутии? Чувал съм за полистирен, полистирол, плексиглас, поли... не знам си какво и т.н. Ако имате връзки къде да се ограмотя, моля пишете.

Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
daminad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Somewhere in time

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 6:51    Заглавие: Отговорете с цитат

...Полиестер, Полибензенат , поликарбонил , тефлон ... Shocked
Сякви има.
Аз имам малко опит с поликарбоновите.
Бяха ми попаднали едни сини плоскости и стана доста добре он има едно но.
Пропускат свтлина перфектно но се топят при доста ниски температури.
И съвета ми е да не пробваш с тях освен ако не ти се чисти стопилка от пластмаса... Embarassed
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети