| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Reall Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 09, 2006 10:47 Заглавие: Малко информация за един усилвател |
|
|
| Здравейте имам няколко въпроса около един усилвател: "Феникс 50у 008С" На него пише max мощност 2x90W. Един колега обаче ми каза, че реалната му мощност (синусоидалната ?) е 50W. Това така ли е? И второ, понеже усилвателя в момента е в ремонт, знае ли някой какви са качествата на този модел (добър звук ли дава, има ли брум и др.) Абе изобщо струва ли си да го ремонтирам? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 09, 2006 11:19 Заглавие: |
|
|
Съмнява ме да забележиш разлика ако не е 90 а 50 вата.  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 09, 2006 16:01 Заглавие: |
|
|
slav4o.com е прав. Човешкото ухо е така устроено, че геометричната разлика в мощността я възприема като аритметична. Пояснявам: Слушаш музика с мощност 10 вата, след това слушаш същата музика, но с мощност 100 вата. На практика силата на звука е 10 пъти по-висока, но ухото ти ще я възприеме като 2 пъти по-силна.
Иначе аз не съм фен на руската техника и ако усилвателя беше мой, нямаше да го ремонтирам. |
|
|
 |
dinko_sd Гост
|
Пуснато на: Чет Май 11, 2006 17:27 Заглавие: |
|
|
А мога ли да попитам и аз за един усилвател!
Значи на него пише нещо от рода "Maxsound Mosfet 300W", 4-канален еи е вързан със чинчове към CD-то (Pioneer).
Докато колата не работи се чува добре с тази разлика че като сменям песен примерно и се чува как върти самото CD, а след като колата е в движение се чува едно много характерно виене (като шум от двигателя)!
Та въпроса ми е на какво се дължи този шум и как да го избегна. Една малка забележка->усилвателят е постоял известно време по някакви мазета и някой ми каза че е възможно да са си заминали кондензаторите (или нещо подобно ).
Моля просветете ме по въпроса! Ще бъда много благодарен  |
|
|
 |
Zдравко Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
Това че е стоял някаде си по мазето може да не му е основния проблем от които се оплакваш.
В твоя случай си мисля че става на въпрос за недобре филтирирано напрежение, като запалиш двигателя и се получават смущения от генератора и от запалването. Виж какви филтри има (ако въбще има) и проблема ще изчезне. |
|
|
 |
|