|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Амп Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 14:58 Заглавие: Моля дайте съвет. |
|
|
Преди време реших да си направя амп от вида МК-Quad_405 и намерих всичко изключая трафа. След дълго ровене из таваните открих два телевизора (ако не се лъжа София) от време онуй, с размерите на акумулираща печка и цветна картина, веднага се захванах да извася захранващия блок и бях доста впечатлен от размерите му. Трафа беше П-образен и размерите на магнитопровода бяха около 7x3.5 см, макарите бяха към 14 см, та намотах една намотка от 30 в и му вързах парче от нагревател 2 ом потопено в леген с вода. премерих изходното напражение и то бе паднало едва с 1 волт, след час трафа бе на 50 градуса но се държеше отлично до момента когато му се размести една намотка(но това е моя грешка). Та въпроса ми е с мога ли с сва такива трафа да захраня 6 такива стъпала, тъй като не съм много сигурен и за показанията на мултицета ми.
Мерси в аванс. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 16:06 Заглавие: |
|
|
| Не даваш абсолютно никаква полезна информация приятелю,за да ти се отговори коректно.Аз примерно не знам да се е произвеждал цветен телевизор "София" с конвенционален трансформатор,размерите които даваш на сечението ли са му или там си някакви сантиметри,от ламели ли е или е с феритна сърцевина,цялото захранване ли пускаш или на трафа подаваш 220 волта вкарай малко яснота |
|
|
 |
амп Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 8:04 Заглавие: |
|
|
| Трафа е с ламели. Подаденото напражение на първичната намотка е 200, като вторичната е 30 в-променливо. Същото повторих и с изправено и филтрирано напражение. За модела не съм абсолютно сигурен но ще проверя. Между другото няма да е зле ако някой каже как се смятат тези трафове тъй като програмите които имам не вадят коректни отговори, а когато го смятам по книга ми дава много малка мошност, която в последствие експериментално прескачам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|