Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Руски диоди с два черни пръстена

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 24, 2006 19:41    Заглавие: Руски диоди с два черни пръстена Отговорете с цитат

Знае ли някой какви са тези руски точкови диоди ,корпус като 1N4148 ,с два черни пръстена ,не знам откъм анода, или откъм катода се падат ,защото диода е пробил ,от руско телоподаващо е със един куп ОУ 140УД608 на платката ,ако някой има схема на нещо подобно също ще ми е от полза. По руските сайтове не намерих точно с такава маркировка ,нито диоди нито ценери дайте идеи!

Последната промяна е направена от ELP на Съб Юни 24, 2006 23:29; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stil1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 24, 2006 20:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей. Натъкнал си се на уникат. Диодите са КД522А (импулсен , 30V, 100mA ). От страната на анода са колелцата. става да го замениш с 1N4148.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 24, 2006 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Само ,че в таблицата пише единия пръстен трябвало да е по-широк ,но нещо не ми се виждаше да е такъв ,понеделник ще проверя по-внимателно ,че не са ми под ръка. Иначе с тези параметри ,ако е диода който пишеш всеки точков ще стане!

КД522А - Черное широкое кольцо Черное узкое кольцо
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 1:32    Заглавие: Руски диоди с два черни пръстена Отговорете с цитат

Всички наопаки-русите,на терсене!Нали си чул защо Хитлер не е окупирал бързо Русия?!-ами заради нестандартните жп.релси!Ако някой измисли нещо на този свят,руснаците обръщат всичко наопаки,чудно ми е как обикалят космоса,без да катастрофират с др. спътници?Както всичко руско-сложи диода срещу огледалото и хвани първия срещнат от подобен вид-западен и слагай без задръжки.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Отидох специално да ги погледна -наистина първия пръстен е малко по-широк ,явно това са диодите ,за транзисторите да не говориме ,като прочетох в таблицата ,че има със "синяя" и "голубая" точки и се чудя с какво да сравнявам тези сини точки на наличните КТ502 ама карай едните "светлосини" са за 60В ,а "тъмносините" са за 80 волта ,ще шибна един MPSA92 за 300 волта да съм спокоен!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети