| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
STK Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 16:58 Заглавие: Захранване за усилвател ? |
|
|
Здравейте,
някой ще може ли да ми каже как да си направя трансформатор 14 волта 7ампера за усилвател 2x40w .Какъв магнитопровод ще ми тябва
диаметър на проводника всичко необходимо,защото досега несъм правил трансформатор.Ако можете помогнете (знам,че повече от вас знаят как става).
Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 18:22 Заглавие: Re: Захранване за усилвател ? |
|
|
| STK написа: | Здравейте,
някой ще може ли да ми каже как да си направя трансформатор 14 волта 7ампера за усилвател 2x40w .Какъв магнитопровод ще ми тябва
диаметър на проводника всичко необходимо,защото досега несъм правил трансформатор.Ако можете помогнете (знам,че повече от вас знаят как става).
Благодаря предварително  |
Щом не си навивал досега си купи едно трафче зада ти е мирна главата и музиката.А експерименти винаги можеш да правиш с по дребни(маломощни трафчета) за да изцедиш TDA 8560 , познах ли , максимално си вземи поне 150 вата траф ,което ще рече променливо 10 макс 12 волта и поне 12/15 ампера и голям капацитет.
С тези 7 ампера на 2 ома ще излезе около 25/30 вата на 2 ома (според мен никога няма да излязат 40вата дори и при 18 волта захранване ,но да не спорим) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 20:44 Заглавие: |
|
|
Присъединявам се и аз... голяма бушка ще си вкараш...не си заслужава усилуията, а и парите, но ако все пак ти се занимава проводници знам че продаватр на Поп Богомил, а за магнитопровод - някой по - запознат да каже. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
STK Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:15 Заглавие: |
|
|
| Еми мисля да я поизцедя да :)като гледах в някакво ревю на тая схема и видах,че и дават 7А затова ,а мислех да провам сам да си го навия защото не се продават тук трасформатори с точно тези параметри,макар че утре пак ще пообиколя де ....,значи да търся към 12А траф 150в ОК.Ами ако примерно е с по голям волтаж трафа след като се развият известен бр намотки ,ще падне ли напрежението а тока да си остане същия или какво ще стане бихте ли ми разяснили:) |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:24 Заглавие: |
|
|
Принципно да ще падне напрежението но разглобиш ли го веднъж трафа после трудно ше го накараш да млъкне  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
STK Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:50 Заглавие: |
|
|
то нее ясно и като го зема дали нама да има шумове пак ама наистина сигурно тъй ще стане,иначе ся на стажа като бях на училище правихме индукционни поялници и магнитопроводите ги претягахме на менгемето...ае ако успея да вкарам отново вс ламели сигурно няма много да бръмчи.Ще видя какво ще стане  |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 0:07 Заглавие: |
|
|
STK, по-добре е да си купиш готов такъв. Най-лесния вариант е да намериш трансформатор захранващ халогенните лампи на 12 V, който се използват в бита. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
STK Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 23:03 Заглавие: |
|
|
Направих усилвателя набавих захранване , сега го тествам и подавам сигнал от PC ,но като намаля и има шумове (цъска ) от къде може да са,дали не са от PC-то |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 0:46 Заглавие: |
|
|
Ами дай муте от компа и ще видиш.После окъси входовете на усилвателя към маса и се ослушвай пак за шумове не трябва да има
Екраниран кабел? Ако си с евтино дъно и вградена карта звукова шума е задължителен  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
STK Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 10:04 Заглавие: |
|
|
| Пробвах и на едно CD отново се получават тея шумове,екраниран проводник само на входовете ли да слагам,или навсякъде |
|
|
 |
|