|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
СТъни Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 15:11 Заглавие: Телевизор 14" NEO проблем |
|
|
Купих си едно NEO 14" май е китайско производство, уж е мултисистем, дигитален контрол и пр. още е в началото на гаранцията. При настройка на програмите забелязах че някои програми нямат цветност, например Анимал планет, обаче като я сложа на канал 0 има цвят, има и други програми които ту имат ту нямат цвят. Иначе сигнала от кабелната си е добър, слагам друг телевизор LG няма проблеми. Забелязах и че например на БНТ при изображение с бял цвят например слънчево небе се явява силен брум и картината се криви. Занесох го на сервиза и ми го върнаха същия, казаха всичко нормално. Е па какво е това бе джанъм, какво да направя, да ги доведа в къщи ли ? Знам, че такива боклуци не трябва да купуваме ама той е за едната спалня и рядко се гледа.
Все пак Техномаркет ми продаде телевизор за 120 лв. и трябва да работи нормално. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 20:23 Заглавие: Re: Телевизор 14" NEO проблем |
|
|
| СТъни написа: | | Все пак Техномаркет ми продаде телевизор за 120 лв. и трябва да работи нормално. |
СТъни, вероятно си прав от твоя гледна точка, но все пак имай впредвид следното:
Преди 20-тина години телевизори с далеч по-скромни възможности (да не цитирам марки ) струваха около 5-6 средностатистически месечни заплати (според тогавашния стандарт) и за тях се редяха на опашки и чакаха нощем да ги докарат, а дали ще стигнат - друг въпрос. Цитираната от теб сума сега е минималната месечна заплата (или около нея) - така, че нека да се сравняват сравними неща.
Сега по-същество:
Случайно някъде в менютата на въпросния телевизор да става дума за СТАНДАРТ който да има възможност да се променя (и запомня за всеки канал) - нещо от сорта PAL/SECAM/AUTO ?
А за това: | Цитат: | | Знам, че такива боклуци не трябва да купуваме | си напълно прав!
Така че го спазвай (независимо от намеренията).
P.S. И последно, тъй като не е съвсем ясно поста ти какво е - въпрос или нещо друго - ще замине в друг раздел. |
|
|
 |
СТъни Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 8:44 Заглавие: |
|
|
RC, | Цитат: | | "Случайно някъде в менютата на въпросния телевизор да става дума за СТАНДАРТ който да има възможност да се променя (и запомня за всеки канал) - нещо от сорта PAL/SECAM/AUTO ?" | Има такова нещо разбира се но не променя нещата, само SECAM няма, но както казах на канал 0 има цвят за Анимал планет, на другите канали няма. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 9:07 Заглавие: Re: Телевизор 14" NEO проблем |
|
|
| СТъни написа: | | Забелязах и че например на БНТ при изображение с бял цвят например слънчево небе се явява силен брум и картината се криви. | Това се появява и при други телевизори (специално на Канал 1) обаче незнам защо. |
|
|
 |
СТъни Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 13:40 Заглавие: |
|
|
| Проявява се защото АРУ не може да ограничи нивото на сигнала в тази част от картината. В къщи имам HITACHI и LG но такъв проблем с БНТ няма, само с NEO_то го има. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 14:27 Заглавие: |
|
|
| Точно при LG съм го виждал. |
|
|
 |
СТъни Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 15:04 Заглавие: |
|
|
| Моето LG никога не го е правило, закачено е на същата кабелна. Е те това не е такъв проблем, но с цветността не мога да си го обясня. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|