|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 23:52 Заглавие: Имаше една тема за старите телевизори.... |
|
|
....та искам да попитам имат ли някаква стойност и ориентировъчно каква? Говоря за едно Пиринче и два големи (61 см) руски чернобели (лампови). Мисля, че всичко си стои по тях, само на Пиринчето му го няма задния капак.
Имам и 4-5 броя много стари, но запазени радиоапарати. Марките са TESLA, RADIONE, INGELEN..... Имат ли антикварна стойност, или да ги хвърлям на боклука? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 0:22 Заглавие: Имаше една стара тема за.... |
|
|
| Колега,мисля,че още е рано да разчистваш складовете си!?Разбирам и споделям чувствата ти по отношение на ремонтите,но е още рано за предлагане на антиките.Наскоро един пишман колега се изпусна и сподели,че някъде в София изкупували стари радиоприемници от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте.И да не бъда голословен,ще кажа,че някога-1981г.когато сателитната телевизия се гледаше в цивилизована Европа,а тук се смяташе за шпионаж,един наш познат,от загниваща Германия предложи да внесе сателитен комплект в замяна на.........грамофон-PATE- FRE с фуния и метална игла,но когато чичото от едно наше село,хвърлил грамофона в плен на пепелта и забвението,чу,че ще го разменяме със германец-каза:ще го ударя в земята,но на германец нямя да го дам!Аз тях съм воювал и никакви търговий!А неговите синове след много години дойдоха при мен и си купиха сателитен комплект,от същата загниваща Германия,но вече с други търговски названия и много ниски цени,а грамофонът му може би още натрупва пепел и си вдига цената.Така,както сме си вехтошари,може някой ден поне синовете ни да станат богати-дай Боже!Желая ти го от сърце! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:44 Заглавие: Re: Имаше една стара тема за.... |
|
|
| wesko dilow написа: | | Колега,мисля,че още е рано да разчистваш складовете си!?Разбирам и споделям чувствата ти по отношение на ремонтите,но е още рано за предлагане на антиките.Наскоро един пишман колега се изпусна и сподели,че някъде в София изкупували стари радиоприемници от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте.И да не бъда голословен,ще кажа,че някога-1981г.когато сателитната телевизия се гледаше в цивилизована Европа,а тук се смяташе за шпионаж,един наш познат,от загниваща Германия предложи да внесе сателитен комплект в замяна на.........грамофон-PATE- FRE с фуния и метална игла,но когато чичото от едно наше село,хвърлил грамофона в плен на пепелта и забвението,чу,че ще го разменяме със германец-каза:ще го ударя в земята,но на германец нямя да го дам!Аз тях съм воювал и никакви търговий!А неговите синове след много години дойдоха при мен и си купиха сателитен комплект,от същата загниваща Германия,но вече с други търговски названия и много ниски цени,а грамофонът му може би още натрупва пепел и си вдига цената.Така,както сме си вехтошари,може някой ден поне синовете ни да станат богати-дай Боже!Желая ти го от сърце! |
wesko dilow, благодаря за съвета! Ще почакам, аз и без това не бързам. Ще взема само да ги постегна и поизлъскам малко. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:55 Заглавие: Re: Имаше една стара тема за.... |
|
|
| wesko dilow написа: | | Колега,мисля,че още е рано да разчистваш складовете си!?Разбирам и споделям чувствата ти по отношение на ремонтите,но е още рано за предлагане на антиките.Наскоро един пишман колега се изпусна и сподели,че някъде в София изкупували стари радиоприемници от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте.И да не бъда голословен,ще кажа,че някога-1981г.когато сателитната телевизия се гледаше в цивилизована Европа,а тук се смяташе за шпионаж,един наш познат,от загниваща Германия предложи да внесе сателитен комплект в замяна на.........грамофон-PATE- FRE с фуния и метална игла,но когато чичото от едно наше село,хвърлил грамофона в плен на пепелта и забвението,чу,че ще го разменяме със германец-каза:ще го ударя в земята,но на германец нямя да го дам!Аз тях съм воювал и никакви търговий!А неговите синове след много години дойдоха при мен и си купиха сателитен комплект,от същата загниваща Германия,но вече с други търговски названия и много ниски цени,а грамофонът му може би още натрупва пепел и си вдига цената.Така,както сме си вехтошари,може някой ден поне синовете ни да станат богати-дай Боже!Желая ти го от сърце! |
Веско, като чета това твое изречение, се сещам за стария виц "Баба дава на войника".
Естествено "пишман-колега"-та съм аз.
Пишман, според тебе.
Но в никакъв случай не си ми "колега".
Извинявай ако има нещо. _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 11:30 Заглавие: |
|
|
Какво означва "ПИШМАН"?Да си уточним терминологията. | Цитат: | | от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте |
Това е вярно , но не съвсем.Те са луди, но по собствените апарати.Едва ли някой европеец ше се впечатли от радио ХР.Ботев или тв. Пирин.Освен това апаратите трябва да са в перфектен вид с оригинални части(за серийните модели).Ако има нещо сменяно с неоригинално , апаратът губи всякаква стойност.Преди много се ровех в маняшките сайтове и го знам от там.Аз имам Филипс модел 625 от 1941г.Споменах в един сайт, но ми отговориха,че е доста "нов".Търсели се от 1910-1930г. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 11:51 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Аз имам Филипс модел 625 от 1941г.Споменах в един сайт, но ми отговориха,че е доста "нов".Търсели се от 1910-1930г. |
Регистрирай се и ми пиши на ЛС за тва радио,може да завъртим някаква далавера. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|