Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Сеп 03, 2006 14:31    Заглавие: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал Отговорете с цитат

Значи повредата е следната. След опити за външно подаване на сигнал стана следната случка, сега десния канал не работи нито на радио нито на дек нито на CD. При усилване намаляване се чува само припукване в колоната на десния канал. Левия канал си работи нормално. Ако се подава външен сигнал на крайното стъпало си работят и двата канала нормално, но не може да се регулира силата на звука. То ясно, че баща ми вече няма да и прави външен вход, ами поне ми кажете, ако знаете LC75392 (регулатор превключвател на звука) ли е заминала. Направо да я търся да я сменям. Благодаря ви предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobitv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Сеп 03, 2006 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

По всяка вероятност-да, заминала е. Но за всеки случай ако имате високоомни слушалки,не е зле да чуете има ли нормален сигнал на входа и съответно на изхода на липсващият канал.Това наистина е елементарен, но доста ефективен начин за проследяване на нч сигнал. Аз например ползвам едни руски слушалки 4400 ома (2x2200 ома) от едно време за обучение на радисти. Изпращам Ви описанието на LC75392 за всеки случай.Успех!
Върнете се в началото
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 23:05    Заглавие: Re: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Значи повредата е следната. След опити за външно подаване на сигнал стана следната случка, сега десния канал не работи нито на радио нито на дек нито на CD. При усилване намаляване се чува само припукване в колоната на десния канал. Левия канал си работи нормално. Ако се подава външен сигнал на крайното стъпало си работят и двата канала нормално, но не може да се регулира силата на звука. То ясно, че баща ми вече няма да и прави външен вход, ами поне ми кажете, ако знаете LC75392 (регулатор превключвател на звука) ли е заминала. Направо да я търся да я сменям. Благодаря ви предварително.

shema 4558 да има някъде из платката?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2006 20:48    Заглавие: Re: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал Отговорете с цитат

dtmf написа:
slav4o.com написа:

да има SEC KA4558S
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2006 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Славчо подай на входовете на LC-то сигнал и виж дали ще излезе на изхода -(пак на схемата).Ако не -ясна ти е картинката.С доста импровизация може да се присади нещо от рода на TDA7313,7318,7333,7348 но с доста доработки
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2006 0:23    Заглавие: Re: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
dtmf написа:
slav4o.com написа:

да има SEC KA4558S

Towa e dwoen preдусилвател който често се използва в муз.системи, може да тествате и него от към вход/изход
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети