Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Teletech шаси 11ак30а4 не пали

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vml
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:06    Заглавие: Teletech шаси 11ак30а4 не пали Отговорете с цитат

Здравейте колеги,
имам проблем с този телевизор свети светодиода на захранването и не се запуска. захранването е с ис мс44608 интересното е че на вторичната намотка има само едно напрежение след D803 9V и след това се трансформира до 5в дотук добре но ме озадачава защо след D806 няма никакво напрежение като той взема от променливото от което взема и D803 след него има стабилизотор който е здрав и диода е здрав но напрежение липсва . Схема имам и говоря конкретно по нея . Ако някой има идеа нека сподели и помогне .
С уважение!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:25    Заглавие: Re: Teletech шаси 11ак30а4 не пали Отговорете с цитат

vml написа:
Здравейте колеги,
имам проблем с този телевизор свети светодиода на захранването и не се запуска. захранването е с ис мс44608 интересното е че на вторичната намотка има само едно напрежение след D803 9V и след това се трансформира до 5в дотук добре но ме озадачава защо след D806 няма никакво напрежение като той взема от променливото от което взема и D803 след него има стабилизотор който е здрав и диода е здрав но напрежение липсва . Схема имам и говоря конкретно по нея . Ако някой има идеа нека сподели и помогне .
С уважение!
Защото това напрежение за стабилизатора се взема от +В през тиристора Когато се стартира апарата тиристора се запушва и захранването му идва от другия диод накоито в момента нямаш напрежение Извинявай че ти обяснавам така без да цитирам тчоно номерата на елементите но в момента нямам схема пред мен Това шаси работи така в стенд бай захранването е силно понижено (спящо)погледни по схема има смд транзистори които управляват стен бая В работен решим +В е 120 волта в стен бай е 9-10 волта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vml
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

При стендбай 115в са ми 1в и като подам от дистанционното или от копче от телевизора процесора трябва да реагира на 47 му крак управлява пускането но там си остава 3,6в и нищо
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

vml написа:
При стендбай 115в са ми 1в и като подам от дистанционното или от копче от телевизора процесора трябва да реагира на 47 му крак управлява пускането но там си остава 3,6в и нищо
Както написа светодиода свети това означава че на диода за +В имаш 9-10 волта Или нещо не е така както си написал или говорим на различни езици Откъде го измисли този 1 волт и къде го замери
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Като откачиш тиристора,какво става?
Транзистора на редовата жив ли е?
Някакъв звук чува ли се от захранването??
Двата кондензатора 47мкФ/250В на +В най-добре да ги смениш.
vml
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се спукан транзистор за повърхностен монтаж който запуска телевизора q802 замаскиран под един слой силиконотдолу на платката слагали доп кондензатор.
Благодаря на отзовалите се!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети