|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lekk Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 0:26 Заглавие: TV samsung CW-21Z403N, проблем със звука |
|
|
Здравейте,
Трябва ми един спешен съвет.
Купих си нов телевизор. Моделът е SAMSUNG CW-21Z403N. В общи линии стандартни функции, нищо кой знае какво. На няколко от каналите обаче от време на време ми се появява сериозен проблем със звука- силен бял шум. Забелязах, че точно тези канали телевизорът ги разпознава като моно и от време на време за кратко (2 секунди) сам си превключва във стерео режим, което причинява шумене (предполагам в единия канал). Тъй като това се получава само на част от програмите, излъчващи в моно(по точно на 5 от 20-ина моно програми, от общо 74, които имам), не мога да разбера проблема от тв-то ли е или от кабелният оператор. Даве си развалих сплитера, и сложих букса директно на кабела от улицата, но проблема остава.
Някакви идеи?
Благодаря предварително!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 6:40 Заглавие: |
|
|
| във гаранционен сервиз |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:32 Заглавие: Re: TV samsung CW-21Z403N, проблем със звука |
|
|
| Lekk написа: | Здравейте,
Трябва ми един спешен съвет.
Купих си нов телевизор. Моделът е SAMSUNG CW-21Z403N. В общи линии стандартни функции, нищо кой знае какво. На няколко от каналите обаче от време на време ми се появява сериозен проблем със звука- силен бял шум. Забелязах, че точно тези канали телевизорът ги разпознава като моно и от време на време за кратко (2 секунди) сам си превключва във стерео режим, което причинява шумене (предполагам в единия канал). Тъй като това се получава само на част от програмите, излъчващи в моно(по точно на 5 от 20-ина моно програми, от общо 74, които имам), не мога да разбера проблема от тв-то ли е или от кабелният оператор. Даве си развалих сплитера, и сложих букса директно на кабела от улицата, но проблема остава.
Някакви идеи?
Благодаря предварително!!! |
Според мен, проблема е от кабелната телевизия. Влез в менюто на телевизора и задай "моно" само на тези програми, които ти шумят. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:44 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | във гаранционен сервиз |
Проблема си е чисто в кабелната телевизия, и те много добре си го знаят.Аз съм приказвал по този въпрос с нашите доставчици. Само дето на някои телевизори не се губи говора, а само се появява знака моно-стерео. Но и това е достатъчно неприятно. Не съм мислил по въпроса, ако изобщо изключа в сервизен режим стереото.
Най вероятно ще си работи. Колега "zapad", ako имаш нещо друго в предвид, сподели го. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
| Това ми мясаше на софтуерен проблем,наскоро един Филипс правеше подобни превключвания от моно към стерео и със презапис на паметта се оправи |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 20:03 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | Това ми мясаше на софтуерен проблем,наскоро един Филипс правеше подобни превключвания от моно към стерео и със презапис на паметта се оправи |
Не е! Прави го на телевизора който гледам в едната стая KV-29FX30, на един UNIWESUM- СТЕРЕО, не помня кое шаси е, пак е мой, на едно NEO-гаранционно, след оплакване от клиента. А на същото шаси SONY-KV-21LIT1 което е моно и е в друга стая, няма ядове. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 20:30 Заглавие: |
|
|
| Митак излиза ,че все още кабеларките мислят само да събират пари ,без да се интересуват за каществото.Благодаря ви колеги и аз научих нещо |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:11 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | Митак излиза ,че все още кабеларките мислят само да събират пари ,без да се интересуват за каществото. |
Нима си се заблуждавал в това ?
Да ме прощава някой ако се почувства засегнат но масовата практика е такава за съжаление. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:17 Заглавие: Кабелна телевизия |
|
|
| RC във момента не си прав ! Няма да пиша за коя кабелна става дума ! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:17 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | zapad написа: | | Митак излиза ,че все още кабеларките мислят само да събират пари ,без да се интересуват за каществото. |
Нима си се заблуждавал в това ?
Да ме прощава някой ако се почувства засегнат но масовата практика е такава за съжаление. |
Не,RC ни най-малко съм се засегнал,истината се ражда в спора |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|