Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D нормално ли е това ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:17    Заглавие: ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D нормално ли е това ? Отговорете с цитат

Купих от Техномаркет в промоция този ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D
29" ТЕЛЕВИЗОР С НАМАЛЕН КОРПУС
-НАМАЛЕН ОБЕМ НА КИНЕСКОПА
-100HZ ЦИФРОВО СКАНИРАНЕ
-ФОРМАТ НА ЕКРАНА 4:3
-NICAM A2/СТЕРЕО ТУНЕР
-ПАМЕТ ЗА 100 КАНАЛА
-ДЪЛБОЧИНА 41.5СМ
-S-VIDEO, RCA СКАРТ - ВХОД/ИЗХОД
-ТЕЛЕТЕКСТ
но забелязах следното явление - когато усиля звука, особено с по-вече баси екрана долу ляво и горе дясно започва да трепти в такт със звука доста неприятно. Освен това долу вляво има леко разминаване на цветността-петна с друго оцветяване. Счетох че нещо кинескопа (например маската) не е наред и се обадих на сервиза, но ме нарекоха "разбирач" и че това не е възможно. Разбира се ще го нося там, но тъй като тези кинескопи Neoslim са нови, то възможно ли е това да си е конструктивен дефект ? Питам защото мога и да го върна и да си получа парите ако е така, не считам да приемам че това е нормално.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен по принцип не е нормално,но има едно голямо но:За колко пари е купен телевизора.Има една огромна тема във форума "Избор на телевизор",поразгледай я и ще се ориентираш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

по описанието ти мисля че става въпрос за отлепена маска на кинескопа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Парите са 659.00 лв. но не това е важно. Иначе си работи мога да кажа перфектно, все пак е 100 Hz, даже има една опция филтър на шума за видеосигнала и прави картината почти като от DVD. Друго важно е, че не е обемист в дълбочина е само 41,5 см.
Върнете се в началото
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

"... по описанието ти мисля че става въпрос за отлепена маска на кинескопа..." и аз така казах в сервиза и затова ми казаха "разбирач" и че съм нямал понятие какво значи маската да е отлепена. Не спорих, макар че се занимавам с компютърни системи и имам понятия от електроника, там също има монитори с кинескоп. Обаче тези хора да не вземат да кажат че аз съм го удрял макар че много внимателно го носихмеи и да не ми признаят гаранцията защото при пробата в магазина естествено не усилват звука и този ефект не беше видим иначе не бих го взел. Абе на Марко Тотев като не му върви така е, може от всичките аз да съм улучил точно този.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

За петното може да пробваш да размагнитиш кинескопа , а за трептенето сигурно е от вибрациите . Размагнитването става с подходяща бобина ,
ако нямаш може да опиташ да изключиш телевизора от мрежата за половин един час и като го включиш виж дали има подобрение (цветното петно трябва да изчезне, ако само е намаляло можеш да повториш упражнението).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че има отлепена маска,просто от ниските вибрират решетката или нещо друго в кинескопа .За съжаление парите са от значение.На тази цена естествено че себестойноста на частите че е по ниска а от там и качеството.В магазина почти винаги пускат картинка която е в такъв формат че има тъмни полета от горе и долу и не се виждат несходимостите по кюшетата както е в този случай.Петното което виждаш е от леката несходимост на трите лъча долу в ляво и съм сигурен че като поработи става леко по голямо и по наситено.За съжаление според мен това управия няма.Няма и значение че е сто херцов.Иди в магазина и поразгледай другите т.в.та натази цена и сам ще се убедиш че не само твоя т.в. е така.Ако много те дразни върни им го но на тази цена едва ли ще намериш нещо което е перфектно.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:47    Заглавие: Re: ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D нормално ли е това ? Отговорете с цитат

Стенли написа:
Освен това долу вляво има леко разминаване на цветността-петна с друго оцветяване

Oколо очертанията на обектите ли има различно оцветяване или в целия ъгъл има петно , ако е около очертанията на обектите размагнитването няма да помогне.
Върнете се в началото
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 12:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Това оцветяване не винаги е забележимо и не е точно в долния ъгъл, просто има лек нюанс върху едноцветни изображения малко по горе, но това не е такава беда както тази вибрация на изображението което ме дразни.
Казмаш "...Не мисля че има отлепена маска,просто от ниските вибрират решетката или нещо друго в кинескопа ..." - аз мисля, че не е нормално да вибрира решетка или нещо друго в кинескопа, за пръв път виждам такова явление на телевизор колкото и цената да не е висока, все пак 660 лв. не са малко, пък и купувам телевизор а не цветомузика.
Колкото до това, знам как се размагнитва и го правих, но вибрациите и петното са на едно и също место което ме смущава, че там има нещо не съвсем в ред.
Ако не беше в гаранция бих пробвал да изолирам акустично говорителите от кинескопа, например стириопор или възглавничка, но сега ще го занеса на спецовете да се произнесат.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Иван написа
по описанието ти мисля че става въпрос за отлепена маска на кинескопа[/quote]

Как при отлепена маска петната няма да ги има при намален звук?Значи е някаква много странно отлепена маска.Старите така не се отлепваха.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети