Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Телевизор шаси 11АК19Р5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:01    Заглавие: Проблем с Телевизор шаси 11АК19Р5 Отговорете с цитат

Здравейте колеги!
Докараха ми за ремонт телевизор с шаси 11АК19Р5 изпълнено с проц.VESTEL19V1.OFT,TDA8843 2Y, TDA6108.Телевизора е с к-п 16:9 който смятам е в добро състояние.На модулаторите има 175в. и не иска да свети.Всички напрежения са врамките на нормалното.Опитах се да сменя ТДА8843 с друга но тази,която сложих имаше индекс S7 ,а ориг. е без такъв.Нямам информация какво озн. инд.и буквите при тая схема.Така или иначе ефект нямаше.Смених и ТДА6108 която имах в наличност но също без резултат.При увеличаването на уск. напр. и намаляне на същото се опитва да светне,но много мижаво,вижда се някакво под. на картина силно размазано,и небалансирано,като при силно изтощен кинескоп,но при замасяване на катодите на същия,то той изглежда много добре.Опитах и с друга памет,но отново без успех.Нямам схема на това шаси и ми е трудно да проследя нещата по добре.Така,че ще бъда благодарен ако някой ми помогне с нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери да не е окислен цокъла на кинескопа (фокуса).
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:43    Заглавие: каккъв е сигнала на катодите Отговорете с цитат

какво има на катодите
atanaspopov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро имах същия проблем с нагорял цокъл на конескопа. Всичко беше в норми и затова трудно го открих.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 12:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратих ти памет на майла
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 7:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново.Имам проблеми с нета и се наложи да се забавя.Относно цокъла на к-па не е от него .При първоначално пускане на твто измервам напреж. на уск. електрод 600в и на трите катода по 175впри което съответно е-на не може да светне,но при увеличаване на ускоряващото до край и пост.връщане до 600в светят само черв.и зеления прож. на кинескопа и на техните катоди имам вече по 60в,докато на синея остава 175в.Това е нормално при скапан к-п,но както вече писах при замасяване на катодите поотделно всички светят прекрасно.Благодаря за дъмпа на паметта,но аз го имах и не успях.Ще опитам и с твоя,но по скоро нещата се въртят около R G B или се подвеждам със зам.на ТДА8843 с друг индекс.Някой знае ли какво озн. тези индекси,защото имам спомен ,че при 8842 имаше някакъв проблем .
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2004 7:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей колега.Преди няколко месеца имах същия дефект-телевизора беше SEG ,а видеопроцесора беше TDA 8840-2Y.Оказа се пробил кондензатор към сигнала AQUA -обратна връзка от платката на кинескопа към видеопроцесора-47nF/100v -намира се в близост до ТХО-то.Успех.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 7:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте е благодаря!Сега ще потърся този кондензатор и по късно ще Ви пиша дали съм успял.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 9:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам,но не открих такава обр.връзка към пан.на кинескопа.Ако знаете към кой пин на ТДА8840 отива може да ми подскажете .Благодаря!
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също не виждам такъв кондензатор, може би се отнася за друга схема.
В случая важните изводи на TDA884x (за да може да се ориентираш) са :
- изв.50 - защита от Х лъчи , напрежението = мах - 3,9в; нормал - 1,2в
- изв.18 - ABB - измерва както тока на утечка(черно), така и тока на бяло (Нормал - 5,6в) и е вързан постояннотоково към изв.5(6,5в) на TDA6107(нямам схема на TDA6108, но предполагам съвпадат). Това всъщност е обратната връзка.
- изв.22 - ОТЛ - вързан и към ABL, и към кадровата (в някои шасита) и при нарушение - запушва RGB канала - /блокировката на RGB се изключва, когато размаха на импулсите превиши - 3,65в/. Нормал - 2,2в- постоянноV.
- изв.26 - F blank =0v.
И накрая напрежението на изв.1,2,3, на TDA6107/8 трябва да е 2,4в.
Успех.

P.S.
Също така 600в на минимум Ускоряващо,ако вярно съм разбрал, ми се струва малко високо. ( вярно че кинескопа е запушен,и няма консумация, но все пак не е зле да се провери потенциометъра. )
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети