Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на 12в

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BuRnacID
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2012 12:47    Заглавие: Захранване на 12в Отговорете с цитат

Здравейте!
Задачката ми е да пусна едно двд NEO DVD-E70(домашно на 220в) в кола. Прищявка на един приятел но ми стана интересно и така:
на платката със захранването накрая излизат +12v, GND, -12v, GND, 5v, 5v. Въпросът ми е кой е най-одачният начин да постигна тези напрежения и да го събера в кутията на ДВД-то като използвам 12в захранване от автомобила. Това е захранването на ДВД-то:
http://bbb88.snimka.bg/flirt/bbb.678596
Дано не съм много нахален с това си питане Благодаря !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2012 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж TiRex да ти сгласи 1 модулче -прави ги за никакви пари, ама какьв е смисьла от цялата работа ,при наличие на евтини автоментовки Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BuRnacID
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2012 17:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Затова написах прищявка на един приятел, смисълът е аз да се занимавам ей така от интерес. Сега ще ми кажете ами поинтересувай се като искаш което си е така несъм човек който си няма и на идея какво прави просто исках съвет защото ако го направя както си знам ще стане яко голямо което не ме устройва затова попитах защото несе занимавам постоянно с това и има много нови елементи които заместват куп транзистори примерно.просто поисках насока Благодаря.
Върнете се в началото
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2012 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти идея.
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=pico+atx+psu&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1350&bih=630&wrapid=tlif133770626185610&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=J8e7T_HJKoWytAaYp_SwDw
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2012 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Tия последните струват майка си и баща си ..
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2012 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

BuRnacID написа:
смисълът е аз да се занимавам ей така от интерес. .

Ами тогава +12 и +5 волта може всякак /стига да не забравиш ,че +5 трябва да е поне 1ампер / ,а за -12 волта ползвай нещо ,примерно LM2576 :просто и надеждно .Можеш и трите напрежения ,да ги извадиш от LM-a , с допьлнителни удвоители на напрежение /примерно като на АТ1380А/ . Не ми е трябвало и не сьм го правил ,но не би трябвало да има проблем .
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2012 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ще вадиш звук от DVD-то и той не е цифров, по-добре използвай галванично раделени захранвания, за да нямаш шумове.
Реално може да си сглобиш захранване от 12V да повиши до 200V, DVD-то ще запали. DC-DC захранване, не-галванично.
... и с 40-60V входно може да се направи да работи с условия
С 100V транзистори ще докараш поне 90V без проблем, до 40W и само малко ще трябва да се барне двд захранването да тръгва на 90 входно.
Успех
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2012 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

TIReX написа:
........

С LM-а можеш и галванично да го разделиш ,ама трябва да моташ траф ,дет не е много приятна работа
P.S. В смисьл да се вадят само вторичните напрежения/така иска човека/ доколкото разбрах ,а и не е нужно да се вдига напрежението за да бачка оригиналния захрахващ блок
Върнете се в началото
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2012 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Всякак става.но е най добре да е галванично разделено.Трафа е задължителен,после усилватели всякакви,може да се предвиди и за тях една намотка в повече.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети