| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ZuMbAiU Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 14:10 Заглавие: Как да излъжа управлението на следния инвертор |
|
|
Здравейте става дума за управлението на инвертор Delta DAC-19C011 на 17ка TFT монитор. Реализирано е посредством BA9741F
http://www.rtcs.ru/pdf/Rohm/reg/ba9741f.pdf
Мониторът тръгва и след няколко секунди изгасва подстветката. След многократно включване задържа малко повече от 2 минутки.
Чудех се дали да не прережа Error amplifier 1/2 output,но първо реших да се консултирам. Какво е вашето мнение по въпроса
EDIT: Всичко останало изглежда кукла,слънце и т.н. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 17:26 Заглавие: |
|
|
Аз бих се занимавал с входовете 3, 4, 13 и 14 където се сравняват нещата. А как е захранването на самия контролер. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
ZuMbAiU Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
Лампите са сменени и ефектът е гасненето отново. Всичко е наред по контролерът,наред да транзисторите и диодите в схемата,а електролитите са подменени. Явно трябва да му прекъсна способността да решава, че има проблем.Щом схемата може да работи минути за мен е критерий, че въпросното BA9741F е проблем.
Дайте идея как да му прекратя функцийте и да спре да гаси целия инвертор, че вече ме натискат с тоя монитор
EDIT: Прекъснах обратимо Positive for error amplifier 1/2 и мониторът си работи дълготрайно, но само на едната лампа. Дайте идея как да запаля и другата  |
|
|
 |
ZuMbAiU Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 8:02 Заглавие: |
|
|
Гледал съм и другите теми по въпроса с инверторите, но там чипът на управлението е друг и не мога изцяло да почерпя опит.
Дайте някакъв хелп, че клиентът ме натиска на менгемето за тоя монитор и днес трябва да е готов... |
|
|
 |
|