Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Philips 28PW8504/12 Проблем със кинескопа.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Добри
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 20:36    Заглавие: TV Philips 28PW8504/12 Проблем със кинескопа. Отговорете с цитат

След 10-15 секунди работа светва ярко зелено със обратен ход. При леко почукване по шийката на кинескопа се оправя за известно време, но нетрайно. Опитах да развържа отоплението от масата но проблема остава. Embarassed Чувал съм за отстраняване на подобни проблеми с разреждане на кондензатор през катодите но не съм правил това упражнение. Моля колеги помогнете със мнения и практически опит.
Гост

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 6:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Добри тъй и тъй кинескопа е дехектен то вземи един електролитоколо 20мф на 350в зареди го от електролита след греца на захранването виж на платката на кинескопа кое краче е зеления катод и кои крачета са отоплението извади цокъла иразреди електролита между катода и едното краче на отоплението А ко имаш късмет ще стане .Ако не прехвърли искра при допирането на изводите то е хубаво някой да ти почуква по шийката на кинескопа за да даде накъсо и тогава електролита да го отстрани.УСПЕХ.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 16:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е късо между катод и отопление би трябвало с развързване от маса да стане. Зависи как го правиш ??? Ако навиеш директно на сърцевината 3 навивки през 0.5 ома и ги подадеш на отоплението би трябвало проблема да се оправи .Успех Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Добри
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Развързването го правя точно по начина с 2 намотки директно около сърцевината и 3 ома гасящ резистор. Но след пускане отново окъсява.
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не си изрязал широката част на фолиото на цокъла на кинескопа която е към единия извод на отопление Laughing все едно че не правим нищо. Дане би да е така ???
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпразни електролита + G1 и - катод. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Добри
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Развързването от масата е проверено чрез замерване преди да пусна телевизора след преработката. След доста прочетени съобщения по темата и аз се насочвам към варианта за окъсяване на G1 към зеления катод. Благодаря на Филипов за подсказката. Утре ще пробвам, след консултация и със собственика, и ще напиша за резултата.
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега аз имам наколко кинескопа спасени по следния начин вземаш един диод напр 1N4007 и го връзваш катод към окъсяващия електрод а анода на диода към 12V на апарата (ако ги няма на платката на кинескопа трябва да ги вземеш от шасито)става и със 9V пробвано е при SONY Това не е мое изобретение казано мие е от колега но имам Фунаи които работи повече от три години така Опитай и успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновено в следствие от бързото нагряване на катода при съвременните кинескопи се откъсват парченца от активния слой (обикновено торий) и засядат в малкото разстояние катод - G1. Та там обикновено трябва да се прогара (изпразва кондензатора).
Преди операцията да не забравиш да откачиш резистора към видеоусилвателите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Добри
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, номера с разреждането на кондензатора се получи и късото изчезна но със него изчезна и зеления цвят. Разреждането разбира се направих при свалена платка на кинескопа. Има ли някаква надежда за въстановяване или с това се приключват вариантите. Зелено не се появява дори при подаване на зеления катод към маса.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети