| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gorbachov Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 19:17 Заглавие: Ремонт на LCD |
|
|
Привет,
Интересувам ме дали някой и каде ще може да поправи LCD-то ми...
Марката е MBO TFT1560 e-vision донесоха ми от Германия.
Дефекта е такъв че software-то му демек menu-то се е скапало...
Съответно няма настройките за яркост и тн...
Сега обаче почна и да гасне за секунда което е супер изнервящо защото го прави доста често...
Важно е и какви пари ще ми искат...за да знам дали си заслужава... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
menon Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 22:38 Заглавие: Za LCD-to |
|
|
Пич тва може да се ремонтира само в завода или във фирма дето има СМД машина. Ама ще излезе много скъпо!!! .Съжаливам не подлежи на реален ремонт. Но все пак може да опиташ в Пан Сервис в Младост-1. Успех! |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 23:03 Заглавие: Re: Ремонт на LCD |
|
|
Според мен се касае за два различни проблема - това с менютата - ако копчетата не работят може би има някое блокирано или лош контакт, ако работят но менютата са непълни може настройките да са заключени - провери в упътването.
Проблемът с гасненето е по-сериозен. В най-добрият случай ще се оправи ако се разбутат конекторите, в най-лошият е някоя лампа но най-вероятно трага на инвертора. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 8:00 Заглавие: |
|
|
Напълно подкрепям мнението на КК.
Но първо трябва да се проверят кондензаторите в AC-DC (захранването) и по платката, често причината за нестабилна работа е в тях. А ако напишеш от къде си някой от колегите може би ще ти помогне.
За цената не може да се каже нищо преди да се установи дефекта. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 8:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте ! Подобен проблем с премигването имах с 17'' LCD Compaq 7020,купен преди 2 години от Квантсервиз София,почти нов,но с дефект петна по матрицата (все едно е притисната).Имаше 3 броя от който 2 взехме ние.Единият след 3 месеца работа започна да премигва,да гасне кратковременно докато не изгасна докрай.Проблема бе в инвертора,а не в лампите.Матрицата пък бе на HYUNDAI и като я разпилях на части загуби 80% от петната си и сега почти не се забелязват. .MBO имах възможност да ги разгледам,но не съм очарован от изделията им па макар и на "добра" цена.Както и ТСМ получаваш толкова,колкото си платил.Успех в ремонта и наистина съобрази дали е целесъобразен (имайки впредвид и проблема с менюто).
ПП Между другото не пишете ли и в www.comexgroup.com ???  |
|
|
 |
Gorbachov Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 18:22 Заглавие: |
|
|
Да member съм и на ComExGroup
Проблема с менюто е такъв че ако изобщо излезе е на някакви маймуници и тн. Като ми изключа кабела на сигнала вместо "No input signal" има една червена табела която има две три маймуници ...
Ще опитам в някой и друг сервиз. Принципно съм от Банкя. И смятам да опитам в Pan Service Люлин че ми е по близо.
Монитора ми е дойде подарък за бала от Германия. Втора ръка /нема кутия или книжка / и не е взет много скъпо но ако цената за ремонт /ако изобщо може/ е дебела май няма да се занимавам. |
|
|
 |
kalo_yan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
| Имам подобен проблем с 17" Филипс 170С6. На 40-тия ден започна да му гасне лампата - когато си поиска. Като изключа и включа се появява образ за малко и пак гасне. А иначе се вижда че матрицата работи през това време. |
|
|
 |
Gorbachov Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 10:26 Заглавие: |
|
|
| Ремонтираха ли ти го? |
|
|
 |
amoeba Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 2:54 Заглавие: |
|
|
| takiva 15' TFT s sustia problem kam 20-tina sam podkarval , problema e opravim no e skupo i ne si struva , stoto stoinostta na monitora stava mn visoka... po dobre da stanat donori na 4asti , ili da se prodade display-a |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
|
|
 |
|