|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 23:04 Заглавие: UPS - 600VA ? |
|
|
Привет на всички!Моля за следния съвет, може ли на такъв ЮПС /марката му мисля че е ГАРД / , да се монтират външно още 4^2 - 8бр. 7,5 Ач акумулатори, така че общия им брой да стане 12. У-вото захранва ЛСД монитор и един Пентиум ІІІ.Целя в случай на спиране на тока , компа да работи още 4-5часа.Единственото което ме притеснява /поне за друго не се сещам /е не знам дали при пускане на тока , първоначалния ток на зареждане да е много голям / в случаи че не се ограничава/ и ЮПС да изпуши
А и дали тези батерии ще могат да се зареждат от ЮПС ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bojo06 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 8:36 Заглавие: |
|
|
| Не е за препоръчване да се свързват акумулаторни батерий паралелно. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 11:45 Заглавие: UPS |
|
|
| Ами виж сега според мен няма да може да ги зареди. А съм пробвал със UPS-и дори яки, мощни, който имат батерии по 100Ah и не става, а тои 100% нама да може, е то си ависи от сьемата и самия UPS, как ги зарежда, но е малко вероятно. Или ако има добро арядно и зареди нещо ще е а много дълго време, според мен няма да стане, но това е предположение. Все пак устроиството не е пред мен а да ти кажа 100%. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|