| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
*** Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 22:46 Заглавие: Велико Търново 85 |
|
|
| Имам проблем с телевизор Велико Търново 85 с кабелната телевизия няма само сшуми а картината е добра. Някакви мнения по въпроса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 22:47 Заглавие: Re: Велико Търново 85 |
|
|
| *** написа: | | Имам проблем с телевизор Велико Търново 85 с кабелната телевизия няма звук само сшуми а картината е добра. Някакви мнения по въпроса. |
|
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 7:42 Заглавие: |
|
|
Смени си телевизора със някой друг, който има по- добра разделителна способност и проблема ще ти се реши трайно. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 7:50 Заглавие: смени си МЧУ-то |
|
|
велико търново работят със система за звук DK а повечето канали с изключение на канал1 и руската телевизия са на BG. в случая ти трябва приставка която да декодира системата BG _________________ home studio |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 8:15 Заглавие: |
|
|
| По принцип Велико Търново трябва да има BG/DK .Занеси го на ремонт. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 10:08 Заглавие: |
|
|
Не само | Цитат: | | По принцип Велико Търново трябва да има BG/DK | а имат! Ако госта наистина пита за В.Търново 85, защото има хора които необяснимо за мен бъркат българските телевизори В.Търново с едни партиди руски Електрони (минали от там, на които допълнително им бяха сложили и един надпис В.Търново). Но дори и да е така те минаваха през завода именно за да им сложат PAL и звук BG. Така, че решението е сервиз. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2004 21:48 Заглавие: |
|
|
| има един модел който има BG само на последните 3 канала(електрон в.търново)ако е само в. търново да си види платката звук. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 0:15 Заглавие: |
|
|
| ВТ имат калпави тунери с ниска селективност - за кабелна смяната е наложителна. МЧУ им е също толкова калпаво - някаде бях виждал модул МЧУ правен някъде си за ВТ(серийно) именно заради проблемите с кабелната - но акоо не си го прави6 сам стаава дебела работа! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 5:54 Заглавие: |
|
|
Айде един съвет и от мен.Опитвам се да чета по няколко пъти въпросите които се задават за да не се заблуждаваме.Госта е написъл имам В.Търново 85 така че варианта да е Електон отпада.Написъл е че картината е добра.Значи го задоволява.Проблема му е че няма звук а само шуми.Ако с копчето за звук намаляш и увеличаваш този шум то 90процента дефекта клони нъм платка звук.Ако е ходил някога на ремонт може да е сменена платката за звук и поставена друга само на единия стандарт ( и аз съм правил същото едно време )
Най лесно е госта да отиде до магазин да купи една платка за 7 лв. и да я постави.Платката трябва да има обезателно четири филтъра за настроки.Със старата би следвало да имаш говор на нашия стандарт предполагам че си гледал на него до сега.С пожелание за успех КОЦЕВ. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 13:18 Заглавие: |
|
|
Може да мине и без 7 лева. Ако са въртяни бобините за 5.5 mhz трябва да опиташ да ги настроиш. Извади платката и я забоди откъм страната на спойките . Ако не се настройват провери стирофлексните кондензатори до тях и виж да не са се разлепили феритчетата вътре. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|