| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taz_diablo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 22:06 Заглавие: TV VESTEL 3710 не стартира. |
|
|
Шасито не съм 100% сигурен, но мисля че е 11AK20M-6.
Проблема е следният: след като се включи телевизора захранването се опитва да тръгне в stby, но диода мига и неможе. Пробвах да разтоваря малко захранването като откачих 115V и след като включих диода мигна 2-3 пъти и телевизора мина в stby. Ако успее след подаване на захранването да мине в stby след това няма проблеми, всички захранвания да в норма и телевизора си работи перфектно. Имам подозрение, че проблема е от 33V за варикапното, които се изработват от 115-те понеже като откача резистора, след който се правят 33-те волта телевизора тръгва в stby(с премигване на диода в началото) и след това си пали. Дали пък проблема не е в самото захранване . Ако някой има идея що за проблем може да е това нека да помогне.
Само да добавя, че преди мен някои се беше пробвал да ремонтира телевизора, но само беше ровил захранването. Аз съм въстановил захранването и съм сменил BU508, които беше изгорял. И последното което ми направи впечатление докато работи телевизора е, че AFT-то не винаги сработва. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 7:25 Заглавие: |
|
|
Изходните филтрови кондензатори заменил ли си ги ?
Ако е 11АК20 то то е с 808 а не с 508 и той най често изгаряше подарди изсъхналия кондензатор в базата. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 10:34 Заглавие: |
|
|
Грешката е моя, става въпрос за BU808. Всички кондензатори който трябва да се сменят съм ги сменил още когато сложих новия транзистор, но проблема си остава . |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 11:43 Заглавие: |
|
|
Имам смътен спомен че пак се касаеше за филтров кондензатор. Огледай около тиристора и двата транзистора за st.by. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 12:07 Заглавие: |
|
|
Двата електролита 47мкФ на захранването на редовата развивка и един 4700мкФ отпреде до радиатора смени ли ги ? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 12:35 Заглавие: |
|
|
| Не останаха стари кондензатори по телевизора, проверих и смених за всеки случай и транзисторите за stby, но ефекта засега е нулев |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 23:40 Заглавие: |
|
|
| Провери елементите в ресета, към 33 краче на процесора-кондензатора, транзисторите и ценера. |
|
|
 |
|