| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 0:15 Заглавие: tablo |
|
|
В повечето случаи се ползват LCDта, аз ползвам от нокиа3310. лесно се свързва към принтерския порт, а софтуер колкото искаш, може да показва песните, температури, картинки и всичко каквото се сетиш.
http://www.lcdhype.de/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 8:44 Заглавие: Re: Информационно табло със светодиоди |
|
|
| edims написа: | | Искам да си направя информационно табло със светодиоди което да се свързва към компютъра и да показва имато на песента която свири в момента. Виждал съм много такива табла, можете ли да ми кажете как работят и ако може и схема. |
Щом искаш да е със светодиоди (светодиодна матрица) принципа е следния : Ползва се едно микроконтролерче с повечко крачета който ти управлява матрицата , броя на крачетата са броя на вертикалните светодиоди + броя на хоризонталните (прмерно ако матрицата ти е 10x10 ти трябват 20 крака ) след това се прави връзка към компа най често през RS232(COM порта) защото всички контролери го потдържат а USB не всички. Пише се софтуер за компа който трябва да се закачи за музикалната ти програма(най вероятно Winamp) и да праща заглавието на песента към контролерчето.
По принцип това се ползва в банките и си е сериозна инвестиция за домашни условия особенно ако не можеш сам да си стъкмиш софтуера за контролера и компа .
Поздрави!!! |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 14:45 Заглавие: |
|
|
| edims написа: | | Мерси, точно това исках, да знам принципа на действие, иначе знам че е скъпо, само като сметнах цената на диодите които ще ми трябват видях че ще е бая паричи. За сега няма да се захващам именно заради софтуера, няма да мога да си го направя сам. |
Ако е заради софтуера ... почвай отдавна се каня да си стъкмя нещо подобно но все не остава време да го сглобя , айде направи механиката аз ще ти пратя софт
Поздрави!!! |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 20:05 Заглавие: tablo |
|
|
| Ако се ползват двоично-десетични дешифратори, може да се намали броя на изходите на контролера, но пак не съм сигурен че цената ще се намали до приемлива. |
|
|
 |
climberdimo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 22:02 Заглавие: |
|
|
350 диода! Човече по времето на бонд са ползвали по малко.
Какъв размер на символите се търси? защото минаваш по евтино и спестяваш бая нерви по направата на диодна матрица с готова матрица диоди 5мм брой 5x7 в панел като панелите имат жлебове и се зглобяват. 1бпой струва 4.50 в електонинвест. Представи си само колко време и нерви ще хвърлиш докато накичиш 350 диода в матрица и колко дупки после трябва да пробиеш зада ги наместиш в някоя кутия. А да не говорим колко голяма ще да е кутията. Аз съм правил бягащ текст със такваз матрица и pic 16f84 ма само с една матрица си е мука за окото о поизмених схемата за 5 матрици сега са видими 7 символа. Ако си се возил в метрото на новата мотриса вутре на сгъвките има такива табла с бягащ текст. УСПЕХ! _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 13:11 Заглавие: |
|
|
Схема с удоволствие но до 2 3 дни, че я пуснах на френдове и трябва да я издиря. Иначе за матрицата пи6е символите 5диода високи 4широки. и се сабират 7 с 5 матрици. _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 23:31 Заглавие: |
|
|
Мегатекст правят всякакви Не мисля, че е нужно да се губи време за сглобяване след като ги има готови Даже и софтуер си дават  |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 13:14 Заглавие: |
|
|
| climberdimo написа: | | Схема с удоволствие но до 2 3 дни, че я пуснах на френдове и трябва да я издиря. Иначе за матрицата пи6е символите 5диода високи 4широки. и се сабират 7 с 5 матрици. |
Прати схемата и на мен ако може. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 1:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте и се извинявам за заблудата със времето но бях възпрепятстван . Схема ще пратя утре вечер. До тогава прегледайте този сайт http://www.rickard.gunee.com/projects/mechscan/dualpic/gamesys.php има начин да се върже към ком а и совтуер има за DOS 4рез който се изписват символи от компа през rs232. Мисля малко по малко да го изпробвам. А програмката би могло да се ползва евентуално за плугин кум winamp . edims каква програма смяташ да ползваш за да пратиш текста от winamp към com1 или com2 ? _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
|