Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обемни датчици към автоаларма

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Боби
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 21:08    Заглавие: Обемни датчици към автоаларма Отговорете с цитат

Здравейте! Мойте поздрави за отличния ви форум! Smile

Старата ми алармена система в автомобила беше с обемни датчици (или поне така ми казаха), които след като отрязах алармата, те останаха. Сложих си нова аларма, която е изключително несигурна (с датчици по вратите). Искам да ми помогнете да свържа старите сензори към новата аларма. Имам си всичко от старата, устройството, към което бяха прикачени датчиците и то. Но при прости измервания на сигнала от обемните показваха отклонение от една стойност на напрежението (11 V при стендбай до 9-10 при задействането им), входовете на новата система за нейните си датчици (тези по вратите) работят с 1 и 0. Помогнете ми, моля ви, със идеи как да приспособя старите датчици към новата система.
забравих да отбележа това, което пише върху кутийката, дето се връзват обемните: MossSecurity Ultrasonic interior sensing system MS704. Aко това не е модела на алармата, къде мога да го видя?
(sonic=звук, не разбирам обаче как тогава ми казаха, че датчиците са обемни. Не ги разбирам, оставям се на вашата помощ.)

Благодаря!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 8:19    Заглавие: Re: Обемни датчици към автоаларма Отговорете с цитат

Боби написа:
(sonic=звук, не разбирам обаче как тогава ми казаха, че датчиците са обемни.

Ами пак са си обемни - ултразвукови.
Само, че по начина по който си подхванал темата и обясненията които даваш - май няма да стане работата от разстояние.
Намери някой приятел (или се обърни към сервиз) който е по в час за да се прецени дали изобщо е възможно това дето си го намислил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, този модул може да се свърже към всякаква система, но е по силите на специалист.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

tchav написа:
Да, този модул може да се свърже към всякаква система, но е по силите на специалист.

Благодаря ти за отговора. Ще се обърна към някой такъв. Ако имате някой предвид в Пловдив, кажете, да отида там.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети