Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам модем поддържащ Caller ID

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kkk352
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 17:35    Заглавие: Купувам модем поддържащ Caller ID Отговорете с цитат

Няколко програми предлагат възможност да те информират кой те търси по телефона, но всички искат такъв модем. Не мога да го намеря никъде. Помощ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Трудно ще ти бъде. Аз търсих такъв повече от една година, защото модели които би трябвало да имат идентификация на търсещия абонат идват тук с орязани възможности. Предполагам че търговците са ги поръчвали така, за да са по-евтини, а пък клиентите от своя страна не се интересуват от това ценно качество.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря. И все пак ти намери ли? АЗ не знам дори каква марка да търся. Или може би всеки производител пуска и модели и с тази възможност. А имаш ли представа дали не може да се мине без такъв модем - за моя случай де
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 21, 2006 9:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се че всички производители имат такива модели. Аз намерих на Acorp - M56PIH. Виждаш описанието на чипа дали поддържа CallerID и ако е така виждаш дали не липсват елементите, които подвеждат сигнала от линията към чипа преди затваряне на линията още докато звъни, защото идентификацията се подава от централата между първото и второто позвъняване. Ако и това е направено остават само настройки на командите, но те обикновенно се правят от самия софтуер който ще ползваш.
Върнете се в началото
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 21, 2006 10:07    Заглавие: Отговорете с цитат

В клуб БТК има доста теми относно Caller ID.
Draki
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Дек 21, 2006 11:43    Заглавие: Наличен модем Отговорете с цитат

Здравей,
Мисля, че имам такъв модем, какъвто ти трябва. Модема е вътрешен PCI. Чипа е на Моторола 62412-51. Не успах да намеря спецификацията на чипа, но доколкото разбрах той се използва в SM56(softmodem) сериите на Моторола. Модема има отзад букси за микрофон и спийкър. Предполагам, че се води войс модем, а в спецификацията на Моторола пише, че те поддържат Caller ID.
Спецификацията е тук:
http://share.bol.bg/download/zOpSabW86e
Ето и ръководството за потребителя:
http://share.bol.bg/download/0zPz2J04ts
Това е снимка на самия модем:
http://share.bol.bg/download/e4L1TZQf4q

Виждам от профила ти, че си като мен от Бургас. Ако искаш взимаш програмата и идваш да пробваме дали модема поддържа тази функция. Има драйвери в Интернет за 98,2K,XP,Linux.
Можеш да се свържес с мен чрез ICQ:73933129, Skypе:drelka_83, mail:[email protected]

Поздрави и весели празници
Борис
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 22, 2006 9:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Най добре е директно да запиташ чипа дали поддържа идентификация - отваряш хипертерминала, пишеш команда at+vcid=? Отговора трябва да съдържа 1-ца, това е нашия стандарт.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети