Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с трептене на картината на телевизор JVC 21инчов

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ant9
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Яну 06, 2007 14:21    Заглавие: Проблем с трептене на картината на телевизор JVC 21инчов Отговорете с цитат

Здравейте, баща ми е вързал стар 21инчов JVC телевизор към евтина турска антена с която хваща Канал 1, БТВ и Нова. Проблема с трептенето на картината на телевизора се появява сега, през зимните месеци. Аз си го обяснявам с недостиг на напрежение за кинескопа(телевизора е с електронно-лъчева тръба), но не съм сигурен. Картината на Канал 1 е чиста без трептене, докато БТВ и Нова се гледат със силни вертикални трептящи линии, особено Нова е най-зле. От пролетта нататък този проблем изчезва. Тоест е сезонен.
Баща ми пробва да върже един стар български токоизправител(380VA), но нищо по картината не се оправи.
Около телевизора няма някакви силни магнити(има стар касетофон и видео но те са отстрани, а не отзад).
Антената подава сигнал на малко усилвателче, но този усилвател е вътре в стаята където температурата на пада под 10-12 градуса. Дължината на кабела от антената до усилвателя е към 10-ина метра, кабела е обикновен, какъвто слагат и Пловдивския Евроком, с медна оплетка, фолио и пластмасова обвивка.
Баща ми живее в къща, няма включени печки или реотанни тела към неговия електромер(който е от новите, електронен).
Ако знаете какъв е проблема и как да се реши ще съм благодарен за обяснението.
Ако е нужно да се купи свестен токоизправител, моля да ми дадете ориентировъчно цени и откъде може да се закупи. За Пловдив става навъпрос.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Яну 06, 2007 14:27    Заглавие: Отговорете с цитат

На усилвателчето има вероятно потенциометър с който се регулира усилването.Опитай с него ако не се реши проблема другото няма да ти е по-силите.Успех Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 06, 2007 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би трябва да се потърси и друго место на антената.Щом като в метровия обхват си работи добре то проблема не е в захранването а в качеството на сигнала в дециметровия обхват.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ant9
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Яну 06, 2007 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли да се купи по-добър усилвател от фабричния? Или да се сложи филтър?
Искам да питам да ли не може да се подмени фабричния усилвател с друг по-качествен и колко ще струва? Може ли да се сложи филтър преди телевизора за да се намалят смущенията при усилването?

Антената е окачена на метален прът, който е заварен за астмалък-а. Отдолу има бетонна плоча на гараж, но няма много арматура вложена в плочата. Могат ли всичките тези железа да смущават сигнала?

Последната промяна е направена от ant9 на Съб Яну 06, 2007 16:07; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 06, 2007 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

А не е ли по-лесно да се ремонтира телевизора, отколкото да се нагаждат външните условия, за да работи развален.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 06, 2007 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Позавъртете антената насам-натам.
Ако има възможност - сменете я с някоя с повече елементи (съответно по-голямо усилване).
От усилвател има файда когато има нещо за усилване.
Когато съотношението сигнал/шум е лошо усилвателя усилва и шумовете в честотния си спектър и ползата от него е никаква.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети