| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 15:32 Заглавие: Philips- 20PT138A/59R |
|
|
| Здравейте колеги.Телевизора си тръгва нормално , но след малко почва да "назъбва" като това назъбване се увеличава и започва да се измества картината наляво.За около 10 мин. в дясно се получава черна линия около 2-3см.ТВ е с ТДА8362.Някой имал ли е подобен проблем.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 16:27 Заглавие: |
|
|
| ГОШО подобно зъбене съм имал на Филипс от електролитите на АРУ и то на модел дето МЧУ е до тунера в метална кутия.И при мен тръгваше нормално но после почваше да зъби и разваля картината но при теб щом измества с два сантиметра трябва да е нещо около генератора. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:50 Заглавие: Re: Philips- 20PT138A/59R |
|
|
| GOSHO написа: | | Здравейте колеги.Телевизора си тръгва нормално , но след малко почва да "назъбва" като това назъбване се увеличава и започва да се измества картината наляво.За около 10 мин. в дясно се получава черна линия около 2-3см.ТВ е с ТДА8362.Някой имал ли е подобен проблем.Благодаря предварително. |
Колега, и аз имам почти същия проблем и пак с Филипс, но с друго шаси. Модела му е 20PT2382/57R, видеопроцесора му е TDA8374. Различно при мен е, че само къдри ситно картината без да я измества. Опитал съм какво ли не - смяна на ТХО, на видеопроцесора, на кондензатори, на вертикалната...... няма оправяне този дефект. Ако някой има идеи, нека да ги сподели. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 10:48 Заглавие: |
|
|
| При мене се оказа дефектна ТДА3653B и по точно 7кр. от което взимат кадровия импулс за SSC , като го откачих назъбването изчезна и амплитудадата на SSC се вдигна, пък и формата му(преди това беше много "сплескан"). След смяната на ТДА3653 всичко е в ред. |
|
|
 |
|