Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дъно ASUS не пали

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
medic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 18:42    Заглавие: Дъно ASUS не пали Отговорете с цитат

Здравейте. Попадна ми дънно на ASUS (P4B533-V) имам процесор за това дъно и реших да го ползвам. За съжаление то не тръгна и които ми го даде няма представа да ли е работело. Тъй като това дъно има схема която съобщава ако има грешка при стартиране (ASB1000-A) с процесора ми дава грешка “System failed CPU test” след около 10s от стартирането и го повтаря докато него изключа със задържането на бутона. Ако пусна дъното без процесор още със стартирането се чува грешка “No CPU installed” и след около 10s започва да ги редува “No CPU installed” и “System failed CPU test”. Процесора стопля съвсем малко. Измерих напрежението на ядрото и беше около 1,57V ( което ми се вижда малко високо но си мисля че пак трябва да тръгне ). Мисля си да ли не е проблема в BIOS-а. Възможно е повреден или може версията му да е по- стара и да не разпознава процесора ( който е Celeron 2.6GHz ). Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем моля да пише за да мога да се насоча към нещо. Не че е голяма загуба че не работи дъното но обичам да се ровя в неща които нещът да работят Wink .

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с по-малък процесор, с Р4 2,4 МНz или Celeron такъв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

На процесора има написан код от рода на SL5UJ,напиши какво пише на твоя процесор,за да видим дали дъното го подържа.
Върнете се в началото
nikolovs
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

явно този процесор не е за твоето дъно.пробваи сас по стар процесор ,дали щте стане
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Напротив,аз пък мисля,че подържа въпросния процесор.В сайта на Asus има много подробно ръководство за това дъно и сьм за такава последователност:първо четеш,после правиш експерименти и чак когато се подготвиш,се изказваш.
Върнете се в началото
medic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че кода за който питаш е този S L 6 V V ( пиша ги разделени да не се обърка двойното V с W ). Направих и снимка на процесора, но срещам затруднение да я приложа :oops: . Ако ти е необходима мога да ти я пратя на e-mail.
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Решението е следното:
Слагаш celeron 2.4 флашкаш с биос версия 1009.001 и после си слагаш 2.6 селерон. Дъното може да не работи вече с 2.4 селерон.
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесора ти е P4 Celeron 2.6,ядро northwood,шина 100 Мхц,технология 0.13 микрона,захранващо напрежение 1.5 в. Въпросното дъно работи с този процесор и изисква версия на биоса 1009.002,но би трябвало да тръгне и с по стари версии.По важно е да свалиш инструкцията на дъното и да сложиш всички джъмпери и ключета по дефулт.Да не забравя-трябва да ресетнеш и биоса.
Върнете се в началото
medic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за всички мнения които дадохте. Относно мнението на grishan за джъмперите и ключетата съм ги проверил всичките, BIOS-а е ресетнат и дори съм махнал батерията така че при всеки старт той е нулиран. Сега ще потърся по-малък процесор от някои познат и в същото време ще потърся и програматор да видя записа на BIOS-а и по възможност ще запиша последната му версия. Като постигна някакъв напредък ще пиша.
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Фев 13, 2007 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

BIOS можеш да го презапишеш и със програма, не е задължително да е с програматор Smile В сайта на Asus има тия инструменти, зареждат се от DOS със стартираща (системна) дискета.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети