Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PHILIPS Ch.3A

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 17:19    Заглавие: PHILIPS Ch.3A Отговорете с цитат

Колеги,трябва ми бин фаил и вход в сервиз на един PHILIPS 33CE7536/30R.Изчезнали са му графиките и не се вижда на коя програма е настроен,както и е свил по вертикал.Схема имам,но биновете ми са за по-малък кинескоп.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Сервиза потегли,ще проверя и за памет.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 0:50    Заглавие: PHILIPS 3A Отговорете с цитат

ДИМА,отговарям и тук,както подобава моралния кодекс.Благодаря за светкавичният отговор,както винаги,но утре на спокойствие ще коригирам размери и центровки в сервизен режим,както и вторичен проблем с изображението,вследствие на лоши спойки или прегряване на чип в телетекста.За сведение на бъдещи патиланци,след 5-6 минутна работа на тв.-то изображението изчезва и се явява тъмен екран,като при A/V режим.При обдухване със студен въздух около телетекста,отново пъква изображение-говора все си е добре,и пак 5 минути,пропадане на образа.Често съм сменял SAA5231 вТХТ.Дано съм на прав път!
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 9:54    Заглавие: PHILIPS 3A Отговорете с цитат

След смяна на телетекста графиката се появи,но имам друг проблем:
След запис на един от биновете телевизора започна да брои от 001-120,вместо от 01-100,което смятам за добре,но при влизане в сервизен режим и корекция на растера не иска да запамети новите стойности,а се връща в първоначално положение.В инструкцията за настройка се препоръчва дистанционно за настройка RC53,а аз ползвам Р1691,което също има зелен бутон РР за запомняне.Дали пулта не съотсветства?Моля за идеи.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети