| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mgdmgd Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 21:42 Заглавие: Blaupunkt Paris RCR41 |
|
|
Проблемът е следния: Радиото не хваща станция нито на LW, нито MW ,нито на UKW. Това е и на ръчно и на автоматично избиране. След оглед разбирам че не се променя напрежението на варикапите. Подавам ръчно чрез потенциометър напрежение и хващам станции , даже RDS работи. Напрежението за варикапите се изработва от SDA2121. Сменям го с друг, същото, купувам нов чип , пак не работи.
Два дни се мъча , ако някой може нека помогне. Схемата я има в carsoft.ru. Уикенда ще почивам, в неделя се надявам да прочета за помощ. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 22:47 Заглавие: |
|
|
От 9 крак на SDA2121 превключва ли FM/AM.Комуникация на шината от проца на на 2 и 3 крак имаш ли?Напрежението U14 има ли го на V735.Там имаш още 2 транзистора през кооито минава варикапното.Схемата следи и осцилатора на FM-провери и веригата нататък _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 10:10 Заглавие: |
|
|
Нямаш 8 волта .Провери тази стабилизация. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
mgdmgd Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 17:21 Заглавие: |
|
|
В предното съобщение не описах всичко. Значи на SDA и SCL си има ниво около 5 волта и си щракат импулси като слънце като търси. AM/FM си щрака и превключва двата транзистора се превключват(V825,V830). Напрежението от 8 волта го има , осцилации на 10 и 12 краче също. Въобще всичко което трябва да го има споредмен го има. Няма обаче промяна на напреженията на колекторите на V740 и V730. Смущава ме факта че не приема и по всички обхвати, и дали процесора изпраща правилни команди. Значи радиото си е работило нормално докато не са го откачили за ремонт някакъв по колата и след това при включването се е получил следния проблем.
Благодаря за отзивчивостта, ако имате още идеи ще съм благодарен. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 18:42 Заглавие: |
|
|
| mgdmgd написа: | В предното съобщение не описах всичко. Значи на SDA и SCL си има ниво около 5 волта и си щракат импулси като слънце като търси. AM/FM си щрака и превключва двата транзистора се превключват(V825,V830). Напрежението от 8 волта го има , осцилации на 10 и 12 краче също. Въобще всичко което трябва да го има споредмен го има. Няма обаче промяна на напреженията на колекторите на V740 и V730. Смущава ме факта че не приема и по всички обхвати, и дали процесора изпраща правилни команди. Значи радиото си е работило нормално докато не са го откачили за ремонт някакъв по колата и след това при включването се е получил следния проблем.
Благодаря за отзивчивостта, ако имате още идеи ще съм благодарен. | Да не би радиото да е искало код и да са го давали да го разкодират?
Модерирано от RC
velo, отговор се пише като се използва бутона postreply/отговор на поста. Бутона quote/цитат е за случаите когато искаш да подчертаеш или наблегнеш НА НЕЩО от даден предходен пост. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 19:38 Заглавие: |
|
|
Вчера правих едно дето след опит за разкодиране дойде при мен с празен дисплей.След като му написах прома в проца се оказа че не избира нищо нито на АМ нито на FM.Оказа се че в опита си да се закача наред по краката на проца мераклията е думнал и PLL-a.Така че ако е налят не толкова подходящ думп може и така да е в момента ситуацията с радиото.Пиши разкодирвано ли е след "ремонтите по колата" _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
mgdmgd Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 11:21 Заглавие: |
|
|
Радиото е разкодирано от мен два или три месеца от мен по сериен номер. Работило до като е откачвано. Това са думи на собственика . Не вярвам да е правен друг опит за разкодиране по дъмп. И да е имало собственика вярвам че не знае. А че кода сега на радиото е същия който съм го свалил по сериен номер е повече от сигорно. Но ако мислите че е от дъмпа , моля ако някой го има да ми го прати на [email protected].
Като стана въпрос за дъмп имам и едно KOLN с MC68HC11E9 (8925900340)+ MC68HC11A8 (8925900341).
То е пробвано да го разкодират с дъмп ( с компютар както казва собственика) и сега няма никой. Та ако някой има дъмп и за него ще сам благодарен . Него са ми го оставили от една година и не го търсят. |
|
|
 |
|