Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

GE force 6800XTreme

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 21:46    Заглавие: GE force 6800XTreme Отговорете с цитат

Искам първо да питам ,на кутията пише че захранването трябва да е минимум 450W.Това само за картата ли трябва ,защото моето е 350 но за целия комп.Имам я от няколко месеца и почти всичко върви на мах,обаче имам малки съмнения дали я уползотворявам с моя комп.Тя е за AGP 8X, процесора ми е sempron2500+,дъно asus,768ram.Другият ми въпрос е че когато я включа към телевизора се вижда много лошо.Лошо в смисъл всички символи се виждат размазано с петорен образ и с многоцветна окантовка.Когато намаля цветовете на тв-то до нула се вижда черно-бяло обаче картинка.Пробвах със смяна на системите от картата ама няма ефект.Помогнете със съвети ако можете че монитора ми е малък и един филм не мога да гледам като хората.А,и още нещо като пусна филм се вижда добре обаче субтитрите са ужасни както писах по-горе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

На Nvidia никога не съм харесвал TV-outa. Изключи антената и включвай всички кабели между TV-тo и PC-то само при изключено захранване от мрежата. Относно захранването на компютъра си добре,ако има в него повече филтри, иначе ако не му стига мощност то няма да тръгне или ще изгори. Нищо чудно захранвамето да работи на границата на възможностите си и ако имаш и sony телевизор...
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Предишната ми карта беше GE FORCE 5200FX и с нея нямаше проблеми. Телевизора ми е LG
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи имаш опит в случая. Провери отново всичко и ако има проблем, то той е във видео картата.
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз като я купих мисля че после беше спряна от производство (броих350лв ).Ако ида в магазина оня едвали ще я смени ей така -тя е още в гаранция- ще каже нали иначе работи само заради тв аута

Последната промяна е направена от borko 30 на Чет Фев 08, 2007 15:03; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да ти я сменят и заради това. Ако искаш и можеш обади се през работно време на 8555085 и ще я проверим на друго PC и друго TV.
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Фев 13, 2007 12:05    Заглавие: Отговорете с цитат

В драйвърите на видеото също има настройка за цветноста, освен това може и кабела за TV-OUT-a да не го бива - да не е направен както трябва. От S-Video буксата излизат 2 сигнала - Luma и Chroma.

Chroma сигнала се закачаше през резистор към Luma за да получиш цветен сигнал, когато резистора липсва картината е пренаситена на цвят.

Тука намерих нещо друго -
http://pinouts.ru/VideoCables/scart_adapter_pinout.shtml
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 13, 2007 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

ТВ аута на моята карта има 9 пина не 4.Кабела има 9 пина откъм картата и 4 откъм скарт преобразователя към телевизора
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети