| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petiomalchev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 21:59 Заглавие: Ако имам дъно Socket 7 с PII мога ли да сменя с К6 |
|
|
Извинявам се за въпроса защото е ретро но ме гризе съвеста. Имам едно дъно Socket 7 с PII 200МН и едно Socket 7 с К6 500МН дали мога да им сменя процесорите. И двата са ми подарени /за да не ги хвърлят в боклука/. Занимавам се с тях за спорта /прави ми удоволствие/. Това дъно коетое с К6 - 500МН не си разпознава L2 кеша /който е на дъното/ и работи като 200МН. Процесора К6 500МН съм го пробвал с друго дъно и филмите вървяха /но тосе прецака /, с това не искат. Tова за L2 кеша го изведе AIDA32 като забележка.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 21:09 Заглавие: |
|
|
За филмите - зависи от кеша и чипсета. Пробвай дали ще тръгне, няма как да изгори. Огледай и за джъмпери по дъното за множители и шина на процесора за да го ползваш пълноценно  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 22:14 Заглавие: |
|
|
| потърси в гугъл информация за дъната. трябва да имат джъмпери за смяна на напрежението на процесора /от там се избира какъв тип/.после гласиш множителя и честотата се получава. |
|
|
 |
petiomalchev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 23:44 Заглавие: |
|
|
Днеска огледах това дъно с PII на 200МН за такова ми го дадоха а то излезе с процесор Cirex PR266 като огледах джъмперите и таблиците за тях останових, че максималната честота на шината е 75МН и най-големия множител е х3 /75х3=225МН/ Сигурно ако го сложа К6 500МН и тръгне то честотата ще е 225МН. Като ми дадоха това дъно със Cirex пуснах го ито не тръгна. Помислих че е от RAM и сложих друга 32МВ 100МН с нея тръгна, като огледах джъмперите видях че така както са наредени нямя такова положение в таблицата за честота на шината. Преместих джъмперите в положение отговаряшо на 66МН и рамта скоято ми дадоха дъното тръгна. Така че отписвам това дъно.БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ ВИ  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 23:53 Заглавие: |
|
|
Като го пуснеш на 1,5 множител с по-голям процесор множителя става 3,5  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 19:57 Заглавие: |
|
|
Поразрови се във форума на rom.by.
Ако дадеш модел на дъното и чипсета може да изскочи нещо конкретно.
На дъно с i440TX поддържащ до 233МХц съм пускал К6-II 500 и беше най -производителното дъно за Socket7, което съм срещал. Сравнявано е с други поддържащи 100МХц-ова шина. |
|
|
 |
|