| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolay_Zhelev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 19:52 Заглавие: Проектиране на печатна платка |
|
|
Приятели, молбата към вас ми е, може ли някой да ми направи от BMP файл PCB работещ файл готов за печат на машина. Проблемът ми е, че не мога да работя с програми за чертане на схеми, а нямам много време. Ето за коя схема става дума:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 22:09 Заглавие: |
|
|
Дай схемата да ти я направя за половин час, пък ти ще ме редиш с един паламуд като му дойде сезона. Това което си дал е графичен оригинал на печатната платка, но ме мързи да свалям схемата от него. В коя платкджийница плануваш да си правиш платките? Бърка ли те едностранни или двустранни? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 13:02 Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря! Прочетох в сайта на списание Млад Конструктор и по-точно в интернет магазина им, че изготвят печатни платки, и реших там да си я направя. Не съм много навътре в тези неща и не знам дали това е най-изгодният за мен вариант. Ако имаш други предложения с радост ще ги чуя. А относно едностранна или двустранна, това което ми трябва е само гърба на платката със пистите. Това което искат от Млад Конструктор са " Изисквания: Изходен файл - Protel (.pcb или .ddb), минимална ширина на пистата - 0,3mm, минимален диаметър на отворите - 0.8mm, минимална дебелина на текста за белия печат - 0.35mm, минимална широчина на площадка около отвор - 0.3mm, минимално разстояние между две писти - 0,25mm. " Ако може разбира се и крайните размерите на платката да са от рода на 5см дължина и 3 см. ширина, а паламуда го имаш веднага щом получа платката!
Надявам се тази схема да свърши работа.

Последната промяна е направена от Nikolay_Zhelev на Нед Фев 25, 2007 14:04; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
| Nikolay_Zhelev написа: | | ... А относно едностранна или двустранна, това което ми трябва е само патечките, нищо друго... |
Наистина не си много навътрЕ.
Сорса за PIC-a имаш ли го?
Или след това някой друг ще трябва да пришива към копчето балтон? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
| Да сорса го имам, само ми остава до го кача на PIC-а. Със електроника се занимавах доста отдавна и нещата съм ги забравил, за това ви питам и се консултирам с вас. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:06 Заглавие: |
|
|
Ок, питането ми беше напълно добронамерено, за да не се окаже после че платка имаш но няма какво да сложиш на нея.
Бих те посъветвал и предварително да провериш за какви цени става дума там където си решил да я правиш, защото ако ти трябват една, две бройки  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
Обяснявам:
1. Млад конструктор правят май само едностранни платки. Не е най-доброто решение.
2. Препоръчвам за място за правене SelektraPCB. Фирмата се намира в Пловдив, цените им са съвсем прилични, платките също и имат калкулатор за цени на сайта си. Като недостатъци съм забелязал, че ползват някакъв мейл на дир.бг дето чат пат не работел и че като си праиш поръчката по мейла (през сайта им нещо не им излезе кирилицата ) трябва да звъннеш да питаш дали са я приели. Нямали възможност да отговарят на всеки мейл с поръчка. Сигурно ще се коригират де, но засега е така.
3. Работя на EAGLE. Препоръчвам ти го и на теб. Протелът е нещо тежко, сложно и не безплатно по принцип. www.cadsoft.de
Това е ... Сега ще ти начертая схемата и платката, а ти през това време си инсталирай Eagle за да можеш да видиш какво съм ти направил. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:45 Заглавие: |
|
|
| Ще се вслушам в съвета ти. Току що пуснах да се тегли Eagle програмката и посетих сайта на фирмата. Цените ме устройват напълно, още веднъж благодаря. Ако имаш възможност прати ми файла на e-mail: [email protected] |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 15:45 Заглавие: |
|
|
Готов си. Сваляй си файла от тук. Провери схемата да нямам грешки. Ако не ти харесва разположението на елементите си го преправи. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 16:25 Заглавие: |
|
|
| Схемата е станала чудесна, разположението на елементите също е отлично! Радвам се, че има хора като теб! Много ти благодаря! |
|
|
 |
|