| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 20:42 Заглавие: Проблем при инсталация на Windows 98 |
|
|
Проблема е следния - Инсталация на Windows 98 под Дос с BOOT дискета. Почват да се зареждат драйверите за инсталацията на Уина, стига до Microsoft RamDriver virtual version 3.0 и ми забива компюттъра. Това става с процесор на 120 Mhz. Пробвах на процесор 40 Mhz, при него нямаше този проблем но излезе, че инсталацията става при най-малко 60 Mhz. За това сложих 120 но излезе написания по-горе проблем. Помагайте. _________________ http://extrahost.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 21:29 Заглавие: |
|
|
| Направи си тест на RAM-a. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 06, 2007 11:15 Заглавие: 3 |
|
|
| mteddy написа: | | Направи си тест на RAM-a. |
Не е рама, при положение, че с 40 Mhz го инсталира този драйвер, а при 120 не. И в двата случая рама си е един и същ. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 06, 2007 12:23 Заглавие: |
|
|
Имал съм подобен проблем, най-вероятно е от паметта както се каза по-горе, получава се разсинхронизация между честотата на паметта и процесора. Виж на каква честота ти работи паметта и процесора (честотата на шината) най вероятно при теб е 30МХЦ (4*30 = 120)пробвай да я сложиш на 33МХЦ (виж джъмперите по дъното) и може да се оправи  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 13:40 Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 |
|
|
| hapy_boy_21 написа: | | Проблема е следния - Инсталация на Windows 98 под Дос с BOOT дискета. Почват да се зареждат драйверите за инсталацията на Уина, стига до Microsoft RamDriver virtual version 3.0 и ми забива компюттъра. Това става с процесор на 120 Mhz. Пробвах на процесор 40 Mhz, при него нямаше този проблем но излезе, че инсталацията става при най-малко 60 Mhz. За това сложих 120 но излезе написания по-горе проблем. Помагайте. |
Пример за не коректно зададен въпорос!
От нас сега се иска да гадаем Какво е дъното? какъв е процесора на 40Mhz и какъв е този на 120 Mhz? Дали са правилно сетнати джъмперите на захранването на процесора, на делителя и дали в кодовата таблица на BIOS се поддържа новия процесор?
Не мога да се сетя кои са тези процесори на 40 и 120М които да са съвместими. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 20:20 Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 |
|
|
| Петров написа: | | hapy_boy_21 написа: | | Проблема е следния - Инсталация на Windows 98 под Дос с BOOT дискета. Почват да се зареждат драйверите за инсталацията на Уина, стига до Microsoft RamDriver virtual version 3.0 и ми забива компюттъра. Това става с процесор на 120 Mhz. Пробвах на процесор 40 Mhz, при него нямаше този проблем но излезе, че инсталацията става при най-малко 60 Mhz. За това сложих 120 но излезе написания по-горе проблем. Помагайте. |
Пример за не коректно зададен въпорос!
От нас сега се иска да гадаем Какво е дъното? какъв е процесора на 40Mhz и какъв е този на 120 Mhz? Дали са правилно сетнати джъмперите на захранването на процесора, на делителя и дали в кодовата таблица на BIOS се поддържа новия процесор?
Не мога да се сетя кои са тези процесори на 40 и 120М които да са съвместими. |
Гусин Петрофф как интересно пък другите разбраха какво питам ... Не съм писал тук за да ми се правят анализи кое как съм задал.Ако имаше нещо НЕ коректно нямаше никой да отговори. А това ти какво мислиш по въпроса, спести си писанията, малко ме вълнува какво смяташ гусинчо
Модерирано от RC
hapy_boy_21, нещо против спазването на добрия тон?
Наличието на отговори по никакъв начин не е достоверен признак за каквото и да било. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 22:59 Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 |
|
|
| Цитат: | Модерирано от RC
hapy_boy_21, нещо против спазването на добрия тон?
Наличието на отговори по никакъв начин не е достоверен признак за каквото и да било. |
Да RC, колкото мога ще запазя добрия тон, но ми писва от специалисти като горния. И за другото написано от теб съм съгласен. Днес минах покрай 2 3 фирми за компютри, за съжаление не чух две или повече еднакви мнения. Доста се зачудиха за този проблем. Попитах да не е от разлика в честотата на рама и процесора(шината), както написа Yassen, ми казаха, че ако има нещо такова просто при проверката на рама ще ми изкара съобщение, било то за несъвместимост и другите предположения. Попитах и ако инсталирам Уиндолса на диска, но от друг компютър и го прехвърля (включа диска) на компютъра, с който има проблем, дали ще се получи да се стартира. Казаха, че би трябвало да стане без никакав проблем. При 98 нямало проблеми, само XP , правел проблеми при тази процедура. Утре мисля да пробвам този вариант. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 0:19 Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 |
|
|
| Петров написа: |
Какво е дъното? какъв е процесора на 40Mhz и какъв е този на 120 Mhz? Дали са правилно сетнати джъмперите на захранването на процесора, на делителя и дали в кодовата таблица на BIOS се поддържа новия процесор |
Да опитаме отново  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 11:14 Заглавие: |
|
|
Петров
Защо се хабиш?Погледни личния профил и тогава отговаряй,още повече,че по горе е написано:Не отговаряйте на теми,които не са по правилата! |
|
|
 |
|