| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 16:49 Заглавие: мултимедиен прожектор Philips |
|
|
| прожектора работи, имаше голяма разходимост между трите цвята.След настройка на CCD-тата това се поправи.прожектора е на 1700 работни часа, но светва диод за смяна на лампа UHP-120W.На лампата й дават живот 6000часа и затова малко се съмнявам, че е заминала.На всичкото отгоре си работи и си има интензитет.Моля ако някои се е занимавал с такова животно да каже как е.Има ли идея откъде може да се достави такава-цената знам , че е висока.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 18:34 Заглавие: |
|
|
По отношение на лампите има различни производители и вероятно ще се намери все някой да ги достави (въпрос на време и пари).
За самия проекционник дай конкретния модел - може пък и да излезе нещо отнякъде. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 3:39 Заглавие: мултимедиен прожектор PHILIPS |
|
|
| Колега,не съм наясно за какво точно става дума,но ще ти кажа с какво разполагам.В един огромен тв.PHILIPS съм виждал нещо като прожектори-3 на брой,монтирани под ъгъл,които осветяват огромен пластмасов екран.Шасито на тв. е G110 ,но от ТХО става деление на високото напрежение с отделни каскади и фокус потенциометри за трите лампи.Лампите са си едни мини кинескопи,които влизат в оптична система от лупи.Ето с това разполагам-1бр.Ако те устройва имаш го. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 7:56 Заглавие: |
|
|
| модела на устройството не е от значение, защото с този модел лампа работят и други производители.UHP 120W-това е модела на лампата.Тя си е консуматив, но нямам идея кой може да я достави.Не знам Philips-България дали я внасят.Гледах и други производители които имат такъв модел, но те дават 2000часа живот, а Philips 6000.Друг е въпроса дали това е рекламен трик, защото устройството е работило само 1700часа, а резултата е виден.... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2004 7:47 Заглавие: |
|
|
колега, сещам се за една фирма в София, която доставя специални лампи, може би и да могат да ти намерят такава каквато търсиш. Телефона им е (02) 9313021 ; (02)326513 ; 048 886997 ; имейл [email protected] Дано е от полза _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
Tisho Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 8:58 Заглавие: Re: мултимедиен прожектор Philips |
|
|
| remi написа: | | прожектора работи, имаше голяма разходимост между трите цвята.След настройка на CCD-тата това се поправи.прожектора е на 1700 работни часа, но светва диод за смяна на лампа UHP-120W.На лампата й дават живот 6000часа и затова малко се съмнявам, че е заминала.На всичкото отгоре си работи и си има интензитет.Моля ако някои се е занимавал с такова животно да каже как е.Има ли идея откъде може да се достави такава-цената знам , че е висока.Благодаря предварително. |
CCD не се ползва при прожектори....
Има 3 високотемпературни LCD панела
Огледай оптичната система внимателно.
Възможно е да е зацапана призмата която събира 3-те цвята.
Почисти много внимателно цялата оптика и гледай да не разместиш нещо защото настройката е голям багер
Лампата каква е ? Халоген или газоразрядна ?
Philips имат навика да ползват едни странни лампи но те са сравнително надежни.Друг възможен проблем е да се е сменила цветната температура на светлината и за това прожектора да реве.
Иначе казано по ниско или по високо захранване на лампата.
Възможно е и лампата да е дала фира. но това без да се прегледа е много трудно да се каже. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 10:54 Заглавие: |
|
|
| за CCD-тата си прав.наистина са LCD.Просто опита ми в подобен род техника е доста малък и в движение научавам някои неща.Относно оптичната система някои се беше погрижил да я разстрои преди да дойде при мен.Положението на LCD-тата беше разместено.Това се оправи.Наистина е много деликатна работаПръво си мислех, че това може да се направи в сервизен режим софтуерно, но при този род техника се оказа, че трябва да се пипне с отвертка и то при работа...а който не се е занимавал с конструкции на Philips не знае какво е...И аз като анализирам си мисля че може да е това.Лампата се пали с 5кV.Никъде по оптичния път няма датчик за интензитет на осветеност.Така, че информацията за заминала лампа може да се вземе единствено от повишаващото.Най-вероятно при изтощаване лампата си променя характеристиката и дава разлика.Иначе сега проектора си работи.И то доста добре.Намерих такава лампа за доставка-цената е около 670лв.Но преди да се поръча ще разгледам обстойно повишаващото.Там грее доста-ще сменя електролитите за всеки случай и ще видя как е. |
|
|
 |
Тisho Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 22:32 Заглавие: |
|
|
| remi написа: | | за CCD-тата си прав.наистина са LCD.Просто опита ми в подобен род техника е доста малък и в движение научавам някои неща.Относно оптичната система някои се беше погрижил да я разстрои преди да дойде при мен.Положението на LCD-тата беше разместено.Това се оправи.Наистина е много деликатна работаПръво си мислех, че това може да се направи в сервизен режим софтуерно, но при този род техника се оказа, че трябва да се пипне с отвертка и то при работа...а който не се е занимавал с конструкции на Philips не знае какво е...И аз като анализирам си мисля че може да е това.Лампата се пали с 5кV.Никъде по оптичния път няма датчик за интензитет на осветеност.Така, че информацията за заминала лампа може да се вземе единствено от повишаващото.Най-вероятно при изтощаване лампата си променя характеристиката и дава разлика.Иначе сега проектора си работи.И то доста добре.Намерих такава лампа за доставка-цената е около 670лв.Но преди да се поръча ще разгледам обстойно повишаващото.Там грее доста-ще сменя електролитите за всеки случай и ще видя как е. |
Аха.
Знам ги тези лампи.Газоразрядни са. Ползват ги и при ефектите за дискотеки.Огледай пак. Мисля си че има датчик за осветеноста но не съм много сигурен.Philips винаги крият изненади  |
|
|
 |
|