Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво е максималното напрежение...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 19, 2007 21:17    Заглавие: Какво е максималното напрежение... Отговорете с цитат

...което може да се подаде на Line-In входа на аудио карта Rolling Eyes .Питам ориентировъчно.
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 19, 2007 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Уж си от двата процента , а какви въпроси задаваш .... Wink Според мен повече от 10 V p-p не бива . Аз лично съм горил чип на REALTEK с около 15 Vp-p ( pink nois ) - без да искам де ( и без да съм бил напушен с коноп или под влияние на друг наркотик )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 19, 2007 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Е със сигурност не съм мислил да подавам 220 Laughing .Мислех си ,че до около 1В ефективно ама явно е с около 2.5В отгоре Razz
П.П-От 2%-та процента съм споко Very Happy
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 1:35    Заглавие: Отговорете с цитат

При 3 волта C-Media не гори Laughing Май няма да е над 5 волта, нали са CMOS ? Ако имат кондензатори може и повече да се подаде, но вече и от тях пестят...
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
При 3 волта C-Media не гори Laughing Май няма да е над 5 волта, нали са CMOS ? Ако имат кондензатори може и повече да се подаде, но вече и от тях пестят...

Не схванах какво общо има CMOS-A с 5-те волта ,ако си имал впредвид ТТЛ логика да ,тя работи с нива 5 волта -но в картата не е ТТЛ Laughing .Също нещо не ми се изяснява изказването със спестените кондензатори, Very Happy .Пестят ги казваш ,сигурно слагат оптрони Wink . на входа ,пък все ми се чини ,че въпросната карта има производител,а той сайт ,а в сайта описание Wink .......
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

По компютрите (съвременните) не съм видял никъде CMOS дето да бачка на повече от 5 волта... А за кондензатора - на старите карти сигнала отиваше през кондензатор директно в чипа, а сега не си правят труда даже и да го сложат...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети