|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 1:06 Заглавие: Въпроси за електрожен |
|
|
трябва ми обяснение за това как точно работи електрожен, принцип на това как се променя тока, при положние че е последователно връзване, и защо едната бубина е завъртяна.
ако някои знае нека ми пише на пощата: [email protected]
предварително благодаря на тези който ще ми отговорят.
Филипов Edit: Следващия път слагай заглавия, които отразяват същността на проблема  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
крикич Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 15:57 Заглавие: едър траф |
|
|
Електроженът си е трансформатор, който бачка в режим на късо съединение и за това е навит с по-едра жица.
ако мощноста на първичната намотка е например 2кW, ако електрожена има 80%КПД - от вторичната намотка може да изкараш 1,6кW(2*0.8=1.6). Ако първичната намотка е на 220V то тока е 2000/220=9А. Ако на първичната намотка има 500 намотки , а на вторичната 25 намотки, напрежението на вторичната намотка е 220/(500/2)=11, Напрежението на вторичната намотка е 220/11=20V. За тока във вторичната верига е 1600/20=80А.
понеже тока загрява проводниците, като топлината зависи Q=R*I*I... смятай - късо - R=0.01 Ом и ... електрода се разтапя.
е нещо такова е електрожена |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|