Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Toshiba 2104 XS не помни програмите.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 11:51    Заглавие: TV Toshiba 2104 XS не помни програмите. Отговорете с цитат

Имам да правя такъв телевизор, но не можах да намеря схема за да проверя с каква памет е. Някой правил ли е нещо подобно и ако е правил може ли да даде някакъв съвет?
Приемам както съвет, така и схема, ако някой има, защото аз не успях да намеря такава. И ако някой може да ми каже поне с какъв процесор и с каква памет е ще ми бъде от полза, защото това ще ми се наложи да го правя на адрес, въпросния адрес е далече и бих искал да си спестя, доколкото е възможно излишно разкарване.
На тези, които ще помогнат благодаря предварително. Имейла ми е LM7812 във ABV.BG.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

TC89101-ПАМЕТ TMP47C434N3520- това накрая 3520 не се чете много добре , но мисля че не е толкова важно. За схемата си напишете имейла като хората.
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесор - TMP47C434N3528
Памет - TC89101P
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
За схемата си напишете имейла като хората.

LM7812#ABV.BG

По-горе го написах по този начин, защото четох някъде, че вече са се появили програми, които претърсват и форуми за имейли и за създаване на бази данни за спамене. Те го наричат рекламиране, ама нежеланата поща си е жив спам.
За схемата - благодаря предварително.
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 8:38    Заглавие: Re: TV Toshiba 2104 XS не помни програмите. Отговорете с цитат

Оказа се, че телевизора си помни програмите, но собственика му е сменил кабелния оператор. Другия кабелен оператор му е подал по-слаб сигнал а собственика не се е сетил да си поиграе с фината настройка преди да запамети програмите и е карал на напълно автоматична настройка и при превключване имаше едно 2-3 секундно догонване на честотата, което клиента нарече "непомнене" на програмите.
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

А може би има и малък дефект
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, при мен има подобен проблем. Значи, телевизора помни и засича каналите, но на автоматична настройка. Има едни стрелкички в менюто за търсене т.е търсене програма по програма, за да се подредят.
Оказва се обаче, че когато търси автоматично всичко е наред, но когато тръгна да търся една по една програмите, вместо да превключва от обхват на обхват, той превключва само между метровите обхвати. Дециметровия го изпуска.
Дори ако съм на дециметровия обхват и тръгна да търся програми, веднага ме прехвъля на метровия, без да сканира до край дециметровия. Пробвах и без памет пак същото.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем. Мирише ми на процесор май.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo1 написа:

Оказва се обаче, че когато търси автоматично всичко е наред, но когато тръгна да търся една по една програмите, вместо да превключва от обхват на обхват, той превключва само между метровите обхвати. Дециметровия го изпуска.
Мирише ми на процесор май.

Когато търсиш на ръчен режим , има значение дали го пускаш напред или назад. В единия случай търси в метров обхват в другия дециметров.
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не го знаех, благодаря. Всъшност TV то дойде с повреден кварц за хоризонталната развивка и след като го подмених тръгна, но забелязах това и го помислих за повреда, тъй като стрелките са само в едната посока.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети