Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за този TV

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SkyDiver2007
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 20:42    Заглавие: Търся схема за този TV Отговорете с цитат

Търся схема за този TV марка "NINA 2105 ST" Color TV.Ако някой я има или ми даде някаква информация ще съм безкрайно Благодарен...Благодаря Ви предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши състава му Проц.памет,вид.проц................
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SkyDiver2007
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Аууу ми като не ги знам тези...Не съм го отварял,но искам да оправя един проблем и за него ми искат схемата.Проблема е че когато намалявам звука с дистанционното индикатора стига до "две чертички" и звука изчезва,т.е. липсва последната степен за намаляване на силата.Не мога да го слушам тихо примерно,а когато е на "двете чертички" си е направо силно.Казаха ми че трябва някакво съпротивление да се сложело на входа на НЧУ ама от схемата можело да се види къде е НЧУ,с какъв интеграл е реализиран и къде да се сложи резистора.Аз не разбирам много и затова попитах тук...
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

SkyDiver2007 написа:
Казаха ми че трябва някакво съпротивление да се сложело на входа на НЧУ ама от схемата можело да се види къде е НЧУ,с какъв интеграл е реализиран и къде да се сложи резистора.Аз не разбирам много и затова попитах тук...

На телевизора не му е нужно да се сменя никакъв резистор-просто смени "майстора"-тука във форума сигурно има достатъчно колеги от твоя град-харесай си някой,пиши му на Л.С. и се разберете да му го закараш за ремонт.
Щом не може да познае кой чип в телевизора е НЧУ и кое му е входа-нямам думи за такъв "майстор" Shocked
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
SkyDiver2007
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile) то майстора си е верно май "баш майстор" ?!?Smile.Разбира човека,но ми каза че е по добре да има и да намеря схема.То и аз с мойте оскъдни познания ще позная кое е НЧУ-то ама после...?!:)Може да има и друго решение както казваш-да не "слага" или сменя там някой резистор,но и за това си трябва майстор :)Ако не е нещо кой знае колко сложно-поне така предполагам де-то и аз бих могъл да се справя май.А може ли дистанционното да е прецакано..? е за това не съм се сетил.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

SkyDiver2007 написа:
А може ли дистанционното да е прецакано..? е за това не съм се сетил.

Не,между другото това явление,дето описваш със звука е нещо напълно нормално за голяма част от китайските дървета дето ги продават по магазините.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
SkyDiver2007
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2007 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Е да май си прав.Китайските дървета по магазините дето ги продават верно станаха повече от истинските в парка до нас за съжаление..OK.Ще се оправям някак...BTW a на TV-то отзад пише ...."NINA Corporation-Japan" Smile)
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2007 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

за по напряко корабите минават през Япония и там им слага "NINA Corporation-Japan"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2007 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Този майстор дето те кара ти да му търсиш схема го тури на ......,ама и ти не можеш го оправи,тъй че,послушай колегите и в сервиз.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 5:12    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен е идвал телевизор с такъв дефект отстранен от самия клиент по най простия за него начин. Laughing Просто човека си беше поставил между решетката и говорителя дебела хартия /картон дебел 3-4 мм / .Звука му станал тих муха да бръмне и я чува в стаята . Това вече би могъл и сам да си го направиш. Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети