| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
polaris Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 10:48 Заглавие: Хладилник Мраз 80 - много замразява |
|
|
Здравейте,
въпроса ми е за хладилник Мраз 80, горе-долу в добро състояние (не питайте защо въобще го ползвам). Замразява много, всичко става на кокал, терморегулатора е на 1 - 2 и пак така. Не му знам историята, но доста е ползван. Може би проблема е в терморегулатора, какъв да взема, вид, модел...Що за животно е тоя хладилник, според мен е без компресор (не съм специалист, не ми се смейте), каква мощност има, колко харчи, че нищо не пише на него. Помогнете да го закрепя още малко време...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 11:40 Заглавие: |
|
|
| наистина,не е с мотор ,а има едно нагревателче,което мисля че беше стотина вата |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 12:18 Заглавие: |
|
|
И аз имам един такъв на вилата със същите симптоми. Сигурно е нещо с терморегулатора, но пък това се отразява добре на благодатните течности, които консумирам в топлото време.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
Това което знам за тези хладилници е,че имат мощност около 100 вата и са без компресор. Майстори са ми казвали, че след дълга употреба хладилника трябва да се обърне с краката нагоре и да престои така два три часа. Нещо се запушвало по системата. За да няма натрупване на скреж по камерата, вратата трябва да е добре уплътнена. Последно терморегулатора е "ДАНФОС" и сигурно не работи, щом изстудява много. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
polaris Нов потребител

|
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 16:18 Заглавие: |
|
|
С това колко е навътре или навън осезателя/мисля,че така се казваше/можеш да регулираш изкуствено температурата на която да изключва,а за обръщането май че когато не замразяваше тогава се обръщаше. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
sushko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
Хладилника се обръща при другия случай - когато не охлажда. С тази процедура се отпушва някак си. Термостата му е монтиран , май, на задна стена отвънка, а пластмасовата врътка за регулиране е удължена и е отвътре - виж, дали е здрава и задвижва термостата  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 20:30 Заглавие: |
|
|
Хладилника е амонячен и това дето замразява толкова е добре но когато е скреж когато е лед значи уплатнението му не е в ред.А се лекуват когато се събере много лед се изключва за да се размрази нищо друго не помага  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 6:50 Заглавие: |
|
|
Развърти терморегулатора и ако не изключва иди си купи нов.Във всички магазини за части ще ти предложат подходящ.Тези машинки са много устойчиви и здрави ама купетата им вече се скапват  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
polaris Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 10:46 Заглавие: |
|
|
Купих си терморегулатор RANCO VC-1, смених стария, сега хладилничето си работи нормално. Комплекта на релето си има всичко, даже нова врътка за регулиране на температурата. Всичко само за 7 лв. Мерси за всички отговори!  |
|
|
 |
|