| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Midland Гост
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 1:30 Заглавие: Радиостанция |
|
|
Здравеите искам да ви попитам имам радиостанция ALAN 80 - 40 канала 27MHz. Тествах я но не лови нищо. Това се води гражданска станция, може ли да се пренсатрои за радиолюбителските честоти и тировете които са на 27MHz.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
| За радиолюбителските честоти няма да стане. По принцип няма невъзможни неща, но едва ли струва усилията и парите. Пък за тировете няма нужда от пренастройка. |
|
|
 |
Midland Гост
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 22:46 Заглавие: Радиостанция |
|
|
Ами аз не хващам нищто с нея. А имам една друга марката е президент и е преносима пак с 40 канала на 27MHz и с нея хващам тировете на 16-ти канал. Съмнявам се да не е пренсатройвана за таксита, много странно. Имам техниката да я пренсатроя ако се наложи, но не знам кои блок е. Има много бобини. Ако някои има представа да пише. Благодаря за помощта.  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 0:04 Заглавие: Радиостанция |
|
|
Това е станция за безплатните граждански честоти. За радиолюбителите наистина не става. Същност ако е пренсатройвана за таксита, те повечето няма да се хванат. Малко таксита имат тези станции. Повечето използват кодирани системи като Motorola и други. Дори и да се пипа честотата няма да хване. Трябва да се вкарат софтуерно и кодовете (но незнам дали тази станция позволява да се пипа софтуера на процесора или беше непрограмируем). Трябва да се види схемата.
P.S. Аз имам една подобна и не лови нищо. Тествана е в Ботевград.
Midland Alan 80 27MHz 40 канала AM/FM, и още една президент пак за кола и тя не лови нищо (така съм ги захвърлил и двете да събират прах). А виждал съм преносими няколко със същите параметри да ловят и тирове и разни други (не съм се интересувал какво точно хващат и на кои канал). И аз се чудя защо не хваща тироивете. Ако има някой, с подобни да каже дали имат разлики. Аз не съм се интересувал подробно, дори си мислех, че неработят, но щом и други са така странно. Трябва а видя как са разбити каналите. Сигурно през 25KHz.
И все пак трябва да стават за тировете те не са кодирани и са на същата честота, като моите и на колегата. Имате ли представа защо не ловят нищо.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 8:04 Заглавие: Re: Радиостанция |
|
|
| ji4kajiata написа: | Това е станция за безплатните граждански честоти. За радиолюбителите наистина не става. Същност ако е пренсатройвана за таксита, те повечето няма да се хванат. Малко таксита имат тези станции. Повечето използват кодирани системи като Motorola и други. Дори и да се пипа честотата няма да хване. Трябва да се вкарат софтуерно и кодовете (но незнам дали тази станция позволява да се пипа софтуера на процесора или беше непрограмируем). Трябва да се види схемата.
P.S. Аз имам една подобна и не лови нищо. Тествана е в Ботевград.
Midland Alan 80 27MHz 40 канала AM/FM, и още една президент пак за кола и тя не лови нищо (така съм ги захвърлил и двете да събират прах). А виждал съм преносими няколко със същите параметри да ловят и тирове и разни други (не съм се интересувал какво точно хващат и на кои канал). И аз се чудя защо не хваща тироивете. Ако има някой, с подобни да каже дали имат разлики. Аз не съм се интересувал подробно, дори си мислех, че неработят, но щом и други са така странно. Трябва а видя как са разбити каналите. Сигурно през 25KHz.
И все пак трябва да стават за тировете те не са кодирани и са на същата честота, като моите и на колегата. Имате ли представа защо не ловят нищо.  |
Не ловят защото са с вградени антени , я сложи една антена 12м и пак ще говорим
Антената трябва да е много добре изчислена , а те имат една навита като пружинка и не се знае дали отговаря на правилната дължина на вълната .
Опъваш вертикално един кабел мисля че беше около 12 м , защото трябва да е (дължината на вълната) / 2 и трябва да стане . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 8:22 Заглавие: Радиостанция |
|
|
Епа аз бях пробвал с няколко метра и не стана, тоест за четвърт ламбда. Ще видим може да пробвам ако остане време тия дни да направя една J-антена. Само да видим как ще опъна толкова висока траба или кабел.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
LZ5UE Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 12:51 Заглавие: Радиостанция |
|
|
Мерси много. Да така са разбити каналите.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
|