Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

С-тримери

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2007 21:33    Заглавие: С-тримери Отговорете с цитат

Става дума за донастройващите такива,в съседство с CXA1213 и други подобни.Насъбрал съм доста от тях/сваляни при прекъсване на цвета/.За пробата/предпочитам да ги сменям/съм ги пръскал с "Kontakt OL"спрей и обикновено цвета се нормализира,но не "смея" да ги оставям в този вид като "действащи".Въпроса ми е:пробвал ли е някой с разни химий да ги възстановява-напр. кореселинови бани и пр.Запазил само тези,с добър контакт м/у въртящата се и невъртяща част и "стегнатите" и добри на вид.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2007 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз нямам рецепта,но 2 пъти ми се върнаха телевизори с напръскани със контактен спрей тримеркондензатори.Вече слагам нови а старите ги хвърлям.Ефекта е временен и дето ще се притесняваш дали работи или не-по-добре не си губи времето с тях.Това е моето скромно мнение.
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2007 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

evgevg написа:
Аз нямам рецепта,но 2 пъти ми се върнаха телевизори с напръскани със контактен спрей тримеркондензатори.Вече слагам нови а старите ги хвърлям.Ефекта е временен и дето ще се притесняваш дали работи или не-по-добре не си губи времето с тях.Това е моето скромно мнение.

Така е.Но все пак какво може да му стане на това елементарно тримерче,освен да се е зацапало и да дава утечка,или да се наруши връзката в" мястото на въртене" -там където е нитван.Друг е въпроса ако диалектрика се е "поуморил".Не съм си играл да ги "разглобявам",но май не са с въздушен диалектрик.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2007 0:23    Заглавие: Отговорете с цитат

helios написа:
evgevg написа:

Така е.Но все пак какво може да му стане на това елементарно тримерче,освен да се е зацапало и да дава утечка,или да се наруши връзката в" мястото на въртене" -там където е нитван.Друг е въпроса ако диалектрика се е "поуморил".Не съм си играл да ги "разглобявам",но май не са с въздушен диалектрик.

Колега, не си губи времето. Хвърляй старите тример-кондензатори, слагай нови и си свиркай. Аз така правя и спя спокойно. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2007 0:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е Токио!Спокойния сън му е майката.Лека на всички!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2007 8:50    Заглавие: Отговорете с цитат

helios написа:
Не съм си играл да ги "разглобявам",но май не са с въздушен диалектрик.

С твърд диелектрик са но някой от тях ползват нанесен слой сребро върху керамика и то се простъргва.И на мене са ми правили номера-и и аз сменям директно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети