| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 15:31 Заглавие: Схеми на електронен комутатор |
|
|
| Здравейте на всички! Опитвам се, да направя едно подобрение на карбуратор на ЛАДА. За целта ми е нужен електронен комутатор (реле). Чипът, който ще използвам, ще дава сигнал, а аз трябва да изключа захранване за същия период. Предполагам, че схемата трябва да е отпушена в нормално състояние, а при сигнал да се запуши. Входното и изходното напрежение са 12-13,5 Волта. ( Ще ми е интересно, да видя и схема със сработване при наличие на входящ сигнал). Ще съм ви благодарен за евентуалната помощ. Като сработи идейката, ще я опиша. Мисля, че ще доведе до спад в разхода на гориво. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 16:24 Заглавие: |
|
|
Да не опитваш да направиш система за принудителен празен ход ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 8:53 Заглавие: |
|
|
| Пак потайности. Кажи какво си намислил, за да ти кажем какъв ще е резултата. На дали има нещо, което да не сме правили едно време за икономия на гориво, и принудителен празен ход, и пароинжектори. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 9:07 Заглавие: друга сиситема |
|
|
| Искам, да изключа системата за свободен ход. Аз имам и идея за елекронен комутатор, но ще е по-лесно, да я намеря готова изчислена. (При сигнал в управляващата верига, да се запушва управляемата верига). |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 9:59 Заглавие: Re: друга сиситема |
|
|
| Anonymous написа: | | При сигнал в управляващата верига, да се запушва управляемата верига. |
За да ти се предложи готово схемно решение трябва да още малко данни. Какъв ток ще се комутира и какъв е сигнала на входа който се подава. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 11:56 Заглавие: |
|
|
| Токът от електронния блок вложен в "Озон-2" на Ваз-2105/7 управлява вакуумния превключвател. Така че предполагам, да е 1-2А / 12-13.5 В пулсиращо или постоянно напрежение. А аз ще управлявам тока на горивния жигльор (Ваз2103/6). Предполагам пак да е 1-2А при 12-13,5 В пулсиращо. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 12:01 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Токът от електронния блок вложен в "Озон-2" на Ваз-2105/7 управлява вакуумния превключвател. Така че предполагам, да е 1-2А / 12-13.5 В пулсиращо или постоянно напрежение. А аз ще управлявам тока на горивния жигльор (Ваз2103/6). Предполагам пак да е 1-2А при 12-13,5 В пулсиращо. |
Може да стане с един транзистор. Само трябва да се уточнят нивата в смисъл : Кога има единица на вакумния , какво трябва да е състоянието на горивния / да протича през него ток или да не протича / _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 13:48 Заглавие: |
|
|
| Аз нямам вакуумен. Аз съм с "Вебер" имам само ел-жигльор за свободния ход. Когато схемата ми даде сигнал, искам, да прекъсне захранването на жигльора. За това и писах 2 пъти: в нормално състояние (без сигнал)да бъде отпушен изходът, а при вх. сигнал, да се запушва. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 14:46 Заглавие: |
|
|
| Сетих се, какво имаш предвид за схема с 1 транзистор. На PNP-транзистор като му подам на входа сигнал = на Емитерния, тр. ще се запуши. Понеже не съм се занимавал с електроника от години, а и нямам звършено ВМЕИ, сега „откривам топлата вода”. Предполагам, че електронният блок ще има същото напрежение на изход, равно на цялата ел-схема на автомобила. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 15:09 Заглавие: |
|
|
малко по сложно е но в общи линии това е смисъла. В зависимост от това как трябва да е логиката може да се използва или транзистор като инвертор или като повторител _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|