Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Резет през gsm

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Azzzzzzz
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 0:07    Заглавие: Резет през gsm Отговорете с цитат

Здравейте,

Предварително се извинявам, ако темата е била коменторана някога. Аз поне не успях да намеря нищо по темата... А ето за какво става дума - трябва ми схемно решение за вариант за рестарт на различни видове техника (в някой варианти 220 В в други 12 В) за това предполагам трябва да е модул, управляващ реле, свързан с gsm които да реагира при обаждане.
Ако можете да ме насочите, предварително благодаря.
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 7:28    Заглавие: Отговорете с цитат

ето тук има доста варианти
www.epd.hit.bg

и тук също
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11819&osCsid=3e2aaf6c62b7f5d16bcc59792be77633
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
capitani
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 7:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай и тук
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=30358&topicshow=Telekontrol
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 23:41    Заглавие: GSM Reset Отговорете с цитат

И тук:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.serasidis.gr/circuits/smscontrol/images/SMS_remote_control.jpg&imgrefurl=http://www.serasidis.gr/circuits/smscontrol/smscontroller.htm&h=416&w=640&sz=75&hl=bg&start=6&um=1&tbnid=_vrY8OemQfSDWM:&tbnh=89&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DGSM%2Bcontrol%2Bcircuit%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DG
Аз мисля да я тествам, ако я направиш преди мен лусни ми едно ЛЦ дали работи pls Wink , защото няма да следя темната. Wink Smile Smile Smile Или поща, защото видях, че не си се регистрирал. Smile Smile Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 21, 2007 7:59    Заглавие: Отговорете с цитат

А в крайна сметка ако не си харесаш нищто то поръчай си! Може да се направи със всякакви функции.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Юни 21, 2007 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа аз как го направих преди година за рестартирането на един ADSl модем,но това върши работа за всичко.Вземаш един дръглив GSM (моя беше SL25 на siemens).На светодиодите на клавиатурат връзваш един оптрон през ~ 100 ома съпротивление с който нулираш един таймер 555.Може и без оптрон но мен ме мързеше да разглеждам подобно схемата на на GSM-a.После само определяш времето на таймера и връзваш веригата през нормално затворения контакт на релето.Като звъннеш лампите светват и таймера задържа определен интервал който ти е нужен за ресета.Няма да даваш много пари,цялата галимация е не повече от 3-4 лева,ще ти останат и да се почерпиш и една бира. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 8:42    Заглавие: GSM ресет Отговорете с цитат

Само че при този вариянт сещате ли се при този вариянт, какво ще стане, когато идват рекламни смс-и за игри, промоций и такива работи. Shocked Rolling Eyes Wink Very Happy

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти схемата простичка е,дава закъснение 5 секунди и работи беотказно.От интернет линкове може само да се объркаш кое работи кое не а и са доста сложнички и скъпички.За ресет на едно устройство е напълно достатъчна.Той токът и без туй спира доста по-често от рекламните смс-и.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

И за какво е тази 555, като времето на осветяване на дисплея може да се задава на всеки един GSM.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети