|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 13:06 Заглавие: Търся схема на TV Siemens FS967W4 |
|
|
Съдейки по написаното отзад шасито е CS8901. Ето част от доста претрупания състав: захранване TDA4601, процесор XC86622P, TDA8140, TDA4557, TDA3505, TDA2822M. Има и телетекст. Благодаря на опиталите да помогнат  _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 13:31 Заглавие: |
|
|
Според мен отговаря на CUC4620.Проверете си пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 13:48 Заглавие: |
|
|
10X Dima _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
Схемата - ОК, но с ремонта загазих. Проблема на тоя телевизор е, че не заработва блока за управление и го държеше в stby. Аз прекъснах връзката от процесора към захранването и ТВ стартира, но заработват развивките и, предполагам, видеоканала, но не светват цифрите на блока за управление и не работят тунера и МЧУ. Открих, че ако го включвам и изключвам 7-8 пъти и заработва сам, но после пак прекъсва. Това е някаква особена разработка и поне според мен е като с два процесора - единия приема сигнала от дистанционното и включва и изключва приемника. Другия се грижи за останалото. И двете микросхеми имат "кварцове" и си генерират, но ТВ не заработва. Някой има ли опит с подобно "животно". Аз подменях кондензатори и презапоявах, но без успех. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 10:44 Заглавие: |
|
|
Колеги, бихте ли ми помогнали?!  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 10:58 Заглавие: |
|
|
Правилно си се ориентирал-телевизора има централен процесор и копроцесор за дистанционното.
XC94308 си гори най-редовно...той командва един транзистор дето комутира захранването...
Рови покрай 94308-захранване,здрав ли е,комутира ли,не комутира ли,стендбай-секцията на ключа...сумати неща са.
Докато този процесор не тръгне като хората-не очаквай и централния процесор да тръгне и да изпише цифри на дисплея. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 11:09 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Правилно си се ориентирал-телевизора има централен процесор и копроцесор за дистанционното.
XC94308 си гори най-редовно...той командва един транзистор дето комутира захранването...
Рови покрай 94308-захранване,здрав ли е,комутира ли,не комутира ли,стендбай-секцията на ключа...сумати неща са.
Докато този процесор не тръгне като хората-не очаквай и централния процесор да тръгне и да изпише цифри на дисплея. |
Мерси за насоките, ще го мъча, но май наистина ще излезе тоя копроцесор, а ми се струва, че само употребяван може да се намери. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 11:13 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Мерси за насоките, ще го мъча, но май наистина ще излезе тоя копроцесор, а ми се струва, че само употребяван може да се намери. |
Ти провери и реши със сигурност че копроцесора е мъртъв,аз ще ти намеря такъв...
Все си мисля че някъде имам изостанала 1 бройка,нали е 94308?Че имаше и друга версия. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 13:41 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | ..нали е 94308?Че имаше и друга версия. |
Да, такъв е. Но зависи и каква цена ще му искаш, а по всичко личи, че май и "големия" (XC86622P) ще е нужен. ТВ от 15-20 опита (вкл и изкл от мрежовия ключ) заработваше за по няколко минути. Понякога заработваше с частично светеща индикация, но се управляваше. След това наблюдение ми хрумна "гениалната" идея да го "лекувам" с нагряване, след което повече не включва. Та затова, ако имаш и двата, кажи някаква цена за да преценявам ( и клиента), че май няма да се навие за нещо по-съществено. Мерси за помощта дотук и чакам отговор  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 14:15 Заглавие: |
|
|
"Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. "
Аз не бих го правил особенно на чужда техника.Ако нещо не мога да оправя поне гледам да не го дотроша. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|