Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Запис на флаш памет с Wilem знаете ли как става?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Yu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2007 9:31    Заглавие: Запис на флаш памет с Wilem знаете ли как става? Отговорете с цитат

Здравейте колеги паметта е M29F040B с корпус PLCC32 мога да я прочета но не ще да се изтрие или да се запише нова програма.Купих нова с нея същото чете се но не ще да се записва.За първи път се опитвам такава памет да записвам и може би греша някъде.Моля ако някой има опит с такива памети да сподели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 5:18    Заглавие: Отговорете с цитат

А като четеш ID-то какво дава ?
Върнете се в началото
Yu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

като чета ID пише manufacture 0xFF [---] device code 0xFF
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

виж си ключетата под цокъла,после пробвай с джъмпера на напрежението 5 волта но докато не ти изпише програматора точно какъв ти е флаша с ID-то просто няма смисъл да го четеш.До сега какво си чел с Уилема ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 5:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм за горното ,няма ID -няма запис ,дай малко повече данни за да ти се помогне-какъв ти е Willema -версия на платката 3 ,3В 4 ,4.5 и.т.н. Каква версия на софтуера ползваш ,ако може и снимка няма да е зле! Иначе със моя 29F040 чета и пиша без проблем.
Върнете се в началото
Yu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Версията на софтуера е Version 0.97ja не знам каква е версията на платката снимката ако може да даде яснота.Купил съм го от http://programatoribg.com/willem/index.htm .Джъмперите съм поставил както е описано но не става сигурно нещо не съм направил както трябва ама не знам какво е.Иначе със него съм програмирал PIC и работи без проблем.
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 14:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм със същия само че му сложих ZIF цокъл.Писал съм с него флашове няма проблем по принцип но си е голяма играчка докато го пуснеш.Накратко ще конспектирам проблемите:
Първо- варианта на този програматор е PCB 3B v1.2 пише го отдолу на платката ама производителя е залепил една подложка отдолу и не се чете за да ти работи коректно трябвада си го селектирал като PCB в софтуера а не като Willem.
Второ-ако си със преходник и флаша ти е PLCC цокъл там стават мизериите.Мизерията става още на цокъла дето е на основната платка, там също си виж контактите.Въобще с почистването на контактите е основния проблем.
Трето-захранващото напрежение.Джъмпера до 7805 дето мени 5-то волта не другия.Някои флашове ми ги четеше на 5 волта други на 4,4 въобще различно.
Общите ми впечетления от програматора е,че се пишат флашове с него но,че е голям панаир докато го запишеш.Трабва да можеш да го запишеш но се иска упорство и време.Сега ми донесоха един memprog на elnec от германия и флашовете ги търкалям с него но ако имам време винаги се пробвам и с уилема защото тръпката е голяма Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Yu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря колега зарадвахте ме за сполучливата покупка.Цокъла ми е ZIF но преходника е обикновен цокъл.Ще проверя както сте писал и ще съобщя за резултат.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Горе на софта има едно бутонче PCB3/Willem да не си го включил на Willem -ключетата са другояче за него ,мисля че беше огледален образ.
Върнете се в началото
Yu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема се реши като ми подмениха програматора с нов.Благодаря на всички отзовали се.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети