Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PIC12F629 Проблемче

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SurchO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 25, 2005 14:40    Заглавие: PIC12F629 Проблемче Отговорете с цитат

Здравейте. Купих си един контролер PIC12F629, Сложих го на програматора (ProPic2) i ..........ништо не става.. Тоест дава ми грешка в памета с адрес 0000h. програматора с други чипове работи та реших че е дефектен чипа.. Пробвах го и на програматор PICSTARTER Plus но и там ми даде ниакаква подобна грешка. Купих още един чип чисто нов, и той пак същото нещо.... Някой знае ли нещо по въпроса с програмирането специялно на PIC12F629 щото изглежда нещо ми се изплъзва....

10x
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nosuch
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 25, 2005 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази грешка говори че програматора ти не пише изобщо в контролера и след като тръгне да сверява записа открива разлика о6те на адрес 0000. Ако контролера подържа ICSP пробваи така като ползваш едно кабел4е и MAX232 или само кабелче през LPT-porta. Аз ли4но никога юне съм ползвал програматор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FARS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 25, 2005 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

за XP си намери ICprog тои работи с твоя програматор propic2
Върнете се в началото
Desert Leo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 26, 2005 7:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах подобен проблем с 12F675 (различава се от 629 по това, че има и АЦП).
Ако използваш вътрешен тактов генератор и MCLR пина като извод с общо предназначение, трябва програматора да подава Vpp преди Vdd.
Върнете се в началото
Surch0
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 26, 2005 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Странното е обаче че го пробвам и на програматор ПИКСТАРТЕР плюс който е с ПИК процесор на него и програмира през МПЛАБ директно и тои също дава тиа проблеми. Според мен от микточип трябва да го знаят това с Vcc i Vdd И да са го коригирали Question Confused Все пак те са разработили ПИКСТАРТЕР програматора Rolling Eyes
А това с ICSP програмирането ще трябва да го пробвам

10x 2 Аll
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети